Facto #4 - juni verschenen (thema: duurzaamheid)

Facto #4 - juni verschenen (thema: duurzaamheid)

Deze week valt de nieuwe uitgave van het Facto Magazine bij abonnees op de mat. Het thema van deze vierde printeditie van 2021 is duurzaamheid en circulariteit.

Heb je een abonnement? Lees Facto Magazine hier online >>

In deze uitgave lees je alles over duurzaamheid, zoals energieneutrale kantoren, circulair inkopen en Breeam certificering. Lees onder andere de volgende thema artikelen:

Eerste energieneutrale rijkskantoor van Nederland

Na renovatie is het Herman Gortercomplex in Utrecht (Moreelse Park) begin 2023 het eerste energieneutrale rijkskantoor van Nederland. Niet alleen de bouwkundige en technische renovatie is in volle gang, ook over de duurzame inrichting wordt al volop nagedacht. Een gesprek met Joris de Schepper en Sander Geerlings van het Facilitair Bedrijf Dienst Justitiële Inrichtingen.

Abonneer je nu op Facto Magazine >>

Vijf sterren voor het Rijksmuseum

Als eerste museum ter wereld heeft het Rijksmuseum een Breeam-NL In-Use duurzaamheidscertificaat Outstanding (vijf sterren) gekregen, de hoogst haalbare score. Manager Facilities Karen Keeman blikt terug en kijkt vooruit. “Het halen van het certificaat is natuurlijk niet het eindstation. We zijn al aan de slag met nieuwe speerpunten, dat zal de komende jaren zo blijven gaan.”

De transformatie van stadhuis Tilburg

Na een grondige renovatie werd dit voorjaar het Stadhuis van Tilburg in gebruik genomen. Het stadskantoor is bij de renovatie getransformeerd tot een duurzame, gastvrije en hybride ontmoetings- en werkplek voor stadsbestuur, gemeenteraad, ambtenaren en burgers. Programmamanager Ilse Schapendonk van de gemeente blikt terug op het behaalde resultaat.

Hoe inkoop kan helpen bij verduurzaming

Gemeente Utrecht heeft ambitieuze doelstellingen op gebied van duurzaamheid. Om die te bereiken speelt duurzame en circulaire inkoop van facilitaire producten en dienstverlening een belangrijke rol. Hoe pak je dat aan? Negen vragen aan Sanne van Meegdenburg, coordinator Inkoop- & Contractmanagement bij de facilitaire afdeling van Gemeente Utrecht.

En verder: 

> Rising Star: Dave van der Kroft (Significant Synergy)
> Recht: Auto van de zaak (arbeidsvoorwaarde of niet?)
> Inkoop: 'Warme groet'
>Geen verbouwing, maar een andere mindset (Aegon)

Heb je een abonnement? Lees Facto Magazine hier online >>
Nog geen abonnement? Vraag een gratis editie van Facto Magazine aan >>