Wat hebben Peter Jansen (NN), Jang Mee Bosman (TU Delft) en Shanna Bosmans (Microsoft) met elkaar gemeen?

Wat hebben Peter Jansen (NN), Jang Mee Bosman (TU Delft) en Shanna Bosmans (Microsoft) met elkaar gemeen?

Wat hebben Peter Jansen (NN), Jang Mee Bosman (TU Delft) en Shanna Bosmans (Microsoft) met elkaar gemeen? Het antwoord op deze vraag is helder: alle drie zijn spreker op het Facto Congres 2023 dat op 21 september a.s. in Nieuwegein plaatsvindt en waar meer dan 250 FM-professionals worden verwacht.

Presentatie 1. Naar een 100% duurzame en circulaire werkomgeving, zo doe je dat (ronde tafel)

Peter Jansen, Portfolio Manager Workspace bij Nationale Nederlanden is een van de vier deelnemers aan de ronde tafel over het creëren van een duurzame en circulaire werkomgeving. Vragen die daar aan bod komen zijn onder meer:

  • Hoe verduurzaam je je panden en welke uitdagingen kom je daarbij tegen?
  • Wat zijn de uitdagingen om te komen tot 100% circulaire werkplekinrichting en het circulair maken van je facilitaire dienstverlening?
  • Wat is er nodig om een gebouw energie-efficiënt te maken?
  • Hoe zorg je voor meer duurzaamheidsbewustzijn bij medewerkers?
  • Wat zijn de huidige mogelijkheden (incl. voor- en nadelen) van het inrichten van kantoren met 3D-geprint kantoormeubilair?

Presentatie 2. Robotisering in FM: de (mis)match tussen visie en praktijk

Jang Mee Bosman, manager FM Contracten & Events bij TU Delft, is een van de deelnemers aan de sessie over de waarde van inzet van robots in de facilitaire praktijk. Met Mieke Sprinkhuizen als gespreksleider gaan Bosman, prof. David Abbink (hoogleraar TU Delft) en Charlotte Morijn (Gom) met elkaar in de op vraag in hoeverre er - als het gaat om inzet van robots - een match is tussen de visie en de huidige praktijk? Wat werkt al wel en wat nog niet?

Presentatie 3. New World of Teamwork:hybride werken in een veranderende (tech)wereld (praktijkcase Microsoft)

Duurzame groei, healthy workforce en employee experience, het zijn belangrijke thema's voor Microsoft om te komen tot optimale prestaties. Daarbij speelt de overgang naar hybride werken een belangrijke rol, met onder meer een andere bedrijfscultuur en een andere manier van werken en samenwerken.

Shanna Bosmans, de eerste Chief Hybrid Officer (CHO) ter wereld, vertelt in haar sessie met haar Joris Haverkort over de aanpak van Microsoft, die zich richt op vier focuspunten te weten: welzijn en zorg, flexibiliteit, a-synchroon werken en het kantoor als social hub.

Programma Facto Congres op 21-9 a.s.

Op het congresprogramma, dat net als in 2022 wordt geleid door dagvoorzitter Suzan Vink, staan dit jaar onder meer de volgende onderdelen:

PLENAIRE KEYNOTES

Keynote 1. De Mentale Reset, door dr. Elke Geraerts, neuropsycholoog
Keynote 2. Succesvol falen: stilstaan is vooruitgaan, door Niels Thijssen, topsportcoach

PARALELLE SESSIES (iedere congresbezoeker aan 3 sessies deelnemen)

Meer weten over het Facto Congres 2023?

>> Bezoek dan de speciale website.

>> Met meer collega's aan het congres deelnemen? Profiteer dan van de aantrekkelijke meermanskorting.