Niel Cortenraad en Giuseppe Santagada verlaten de Executive Board van Vebego

Niel Cortenraad en Giuseppe Santagada verlaten de Executive Board van Vebego

Niel Cortenraad, Chief Strategy Officer (CSO), en Giuseppe Santagada, Chief Operations Officer (COO), verlaten aan het eind van 2023 het van oorsprong Nederlandse familiebedrijf Vebego. Door wijzigingen in het bedrijf, zijn er ook veranderingen in de Executive Board. Zo houdt de rol van CSO, die in 2019 is ingevoerd, op te bestaan. Ton Goedmakers, CEO van Vebego, spreekt zijn dank uit voor de inzet van Cortenraad en Santagada: "De gedrevenheid en professionaliteit van Niel en Giuseppe hebben bijgedragen aan een toekomstbestendig en solide Vebego."

Vebego is actief in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland. In 2020 startte Vebego een grote transitie van vele kleine bedrijven in vier landen naar de oprichting van 11 grote bedrijven in vier segmenten; schoonmaak, zorg, facility management en groenvoorziening. Het gehele traject brengt ook veranderingen in de Executive Board van de holding Vebego Group met zich mee. De rol van CSO, die in 2019 is ingevoerd, houdt op te bestaan.

Klaar voor de toekomst

Niel Cortenraad heeft daarom besloten het bedrijf te verlaten. "Nu de transitie van Vebego in de volgende fase is, hebben we afgesproken dat strategie een zaak is van de hele Executive Board en niet alleen van één bestuurslid. Ik sta hier volledig achter. Ik ben erg trots op wat we hebben bereikt. Vebego is klaar voor de toekomst."

Vebego in Zwitserland

Ook Giuseppe Santagada, momenteel COO voor Duitsland en Zwitserland, verlaat Vebego eind dit jaar. Giuseppe zal naast zijn toekomstige rol als Group CEO van een Zwitsers bouw- en vastgoedbedrijf zijn rol in de Verwaltungsrat voortzetten. Zo blijft hij betrokken bij Vebego in Zwitserland. Santagada: "Het was een groot genoegen om de Zwitserse en later ook de Duitse activiteiten voor Vebego te leiden. Het heeft me veel voldoening gegeven een professioneel en klantgericht bedrijf op te bouwen en daar in de loop van de jaren de bedrijven Move en Hectas aan toe te voegen."

Transformatie

Ton Goedmakers, CEO van Vebego: "De gedrevenheid en professionaliteit van Niel en Giuseppe hebben bijgedragen aan een toekomstbestendig en solide Vebego. Wij danken hen beiden voor de grote rol die zij hebben gespeeld in de transformatie van onze organisatie.”

Lees meer over