Schoonmaak kantoor bepalend voor bereidheid om terug te keren

Schoonmaak kantoor bepalend voor bereidheid om terug te keren

Kantoormedewerkers hechten enorm veel waarde aan de schoonmaak van hun werkplek. Sterker nog, het blijkt dé belangrijkste beweegreden om wel of juist niet terug te keren naar kantoor.

Veel bedrijven worstelen op dit moment met de bezetting van hun kantoren. Zij willen hun medewerkers het liefst weer terug op de werkplek zien, maar de medewerkers verkiezen vaak toch de thuiswerkplek boven de kantoortuin. Vaak zijn medewerkers bang dat een terugkeer naar kantoor een risico voor hun gezondheid oplevert.

Schoonmaak bepalend voor wel of niet terugkeren

Uit onderzoek door de Cleaning Coalition of America onder 258 leidinggevenden van New Yorkse bedrijven uit allerlei verschillende sectoren, blijkt dat voor maar liefst driekwart van de medewerkers de schoonmaak van het kantoor bepalend is voor of ze wel of niet willen terugkeren. Het opschroeven van het aantal schoonmaak- en desinfectierondes blijkt cruciaal als bedrijven het kantoor weer aantrekkelijk willen maken voor hun medewerkers. Opvallend is dat één op de vijf van de leidinggevenden het belang van schoonmaak ziet als belangrijkste les van de coronacrisis.

"Covid-19 heeft gezorgd voor meer bewustzijn over het belang van kantoorschoonmaak", zei één van de respondenten. "In dit post-pandemie tijdperk moeten verbeterde schoonmaak en desinfectie de nieuwe standaard worden."

Bron: European Cleaning Journal