Vacatures schoonmaak en glasbewassing niet op te vullen

Vacatures schoonmaak en glasbewassing niet op te vullen

Het probleem is er al langer en ondertussen kampen bedrijven in heel veel sectoren ermee: de krapte op de arbeidsmarkt. In de schoonmaak beginnen de tekorten toch echt nijpend te worden. Dat is een van de conclusies uit een nieuw onderzoeksrapport van ABN AMRO.

In het rapport bekijkt ABN AMRO de zakelijke dienstverlening in Nederland, de sector met de meeste banen. Niet alleen in de schoonmaak lukt het niet meer om aan personeel te komen. Ook hoveniersbedrijven, de beveiliging en de uitzendbranche zitten met talloze vacatures die niet ingevuld worden.

Vacatures niet opgevuld

Mario Bersem, sectoreconoom zakelijke dienstverlening bij ABN AMRO, geeft aan dat niet minder dan 80 procent van de schoonmaakondernemers niet meer kan werken zoals ze willen. De reden: te weinig personeel. Ook staan schoonmakers en glazenwassers in de top tien van vacatures die niet worden opgevuld.

Meer te kiezen voor werknemers

Voor ondernemers is het personeelstekort een groot probleem, maar voor werknemers kan het wel goed uitpakken. Bersem vertelt dat veel werknemers meer te kiezen hebben, ook op het gebied van salaris. Daarnaast kiezen werkgevers er nu vaker voor uitzendkrachten in vaste dienst te nemen of gaan mensen aan de slag als zzp’er, aangezien het risico op geen werk te hebben klein is.

Bron: Telegraaf

Lees ook: