IJsselland ziekenhuis kiest voor maatwerk van Gom Zorg

IJsselland ziekenhuis kiest voor maatwerk van Gom Zorg
De contractondertekening met dhr. mr. A.H. van Wijk MPM (voorzitter raad van bestuur, IJsselland Ziekenhuis) en Olivier Laméris (Algemeen Directeur, Gom.

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel heeft besloten om voor de schoonmaak opnieuw te kiezen voor Gom Zorg. Het contract voor de samenwerking gaat in per 30 december 2023. Belangrijkste argumenten om voor Gom Zorg te kiezen waren het meedenken met de uitdagingen van het ziekenhuis en de aanpak om hygiëneborging in het ziekenhuis goed vorm te geven.

“Het is altijd mooi als een opdrachtgever voor ons bedrijf kiest”, aldus Simone van de Velde, Business Unit Directeur van Gom Zorg. “Het IJsselland Ziekenhuis maakten we enkele jaren geleden ook schoon, maar een andere partij won destijds een aanbesteding. We zijn best trots dat het ziekenhuis ons op grond van positieve ervaringen vroeg om mee te denken met de uitdagingen in de toekomst. En natuurlijk helemaal dat ze ervoor kozen om samen met ons die toekomst in te gaan!”

Salesmanager David van Boheemen is intensief betrokken bij het traject. “Het ziekenhuis staat net als vele instellingen voor uitdagingen, ook op financieel vlak. We kregen heel concreet de vraag: op welke manier zouden jullie het doen? Daar zijn we mee aan de slag gegaan. We konden echt meedenken over de invulling van het schoonmaakcontract.”

Hygiëne is leidend

Dit betekende niet dat concessies aan kwaliteit gedaan worden. “Integendeel”, aldus van Boheemen. “In ziekenhuizen is hygiëne uiteraard key. Daar doen we geen enkele concessie aan. Je focust vooral op onderdelen waar je wél mogelijkheden ziet, bijvoorbeeld voor innovaties. En zijn de frequenties overal zoals het zou moeten of kunnen?” Van de Velde vult aan: “Tegelijkertijd kijken we ook naar de impact op onze mensen. Zij moeten het uitvoeren en daar past geen werkdruk bij die de kwaliteit niet kan garanderen. Van de normeringen zijn we dan ook afgebleven. Deze aanpak was écht maatwerk, waar we onze zorgervaring goed in kwijt konden.”

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel is een algemeen regionaal ziekenhuis met ruim 300 bedden en biedt een breed aanbod aan medisch specialistische zorg. Het verzorgingsgebied strekt zich uit over Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel, de Krimpenerwaard en (de oostelijke kant van) Rotterdam. Op het gebied van maag-darm-leverzorg biedt het ziekenhuis topklinische zorg, hiervoor strekt het verzorgingsgebied zich veel verder uit. In het ziekenhuis werken 1780 medewerkers, 151 medisch specialisten en 190 vrijwilligers.

Schoon in de zorg

Gom maakt al ruim dertig jaar schoon in de zorg en sinds 2007 vanuit de gespecialiseerde business unit Gom Zorg. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in drie sectoren: Cure (ziekenhuizen, klinieken en radiotherapie), Care (ouderenzorg, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg) en Pharma (cleanrooms, bloedbanken, apotheken en laboratoria). De medewerkers worden sectorgericht opgeleid.

Lees ook: