Hans Razenberg neemt afscheid van NVZ als Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Hans Razenberg neemt afscheid van NVZ als Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Het jubileumfeest van NVZ, dat 75 jaar bestaat, kreeg afgelopen week een bijzonder tintje. Hans Razenberg nam afscheid als directeur van NVZ en werd daarbij tot zijn grote verrassing benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dagen nadien is er hij daar nog steeds van onder de indruk. "Mooier had ik mijn afscheid niet kunnen dromen."

NVZ vierde het 75-jarig bestaan van de branchevereniging met een feestelijke bijeenkomst in het Centraal Museum Utrecht. Er waren meerdere gerenommeerde sprekers: Aisling O'Kane, manager communicatie bij de AISE International Association for Soaps, Detergents and Maintenance Products en Dirk Bockmühl, professor voor hygiëne en microbiologie bij Rhine-Waal University of Applied Sciences. Keynote spreker Bas Haring, filosoof en hoogleraar aan Universiteit Leiden, sprak over het publiek begrip van wetenschap. Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, was ook te gast. Hij benadrukte dat ondernemers vertrouwen nodig hebben van het nieuwe kabinet, evenals minder regeldruk en meer voorspelbaarheid. “Het is in Nederland moeilijker om het goed te doen dan verkeerd.”

Razenberg kwam in 1992 in dienst bij de NVZ. Vele jaren daarvan werkte hij als technisch directeur en vanaf 2014 als algemeen directeur. In zijn loopbaan speelde hij een cruciale rol in het verbeteren van regelgeving en veiligheidsnormen voor de productie en verkoop van was-, reinigings-, onderhouds- en desinfectiemiddelen, zowel op nationaal niveau als in de EU via zijn actieve inzet binnen de AISE International Association for Soaps, Detergents and Maintenance Products. Razenberg is voor zijn inzet benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ronald Venderbosch, directeur Gezond stedelijk leven bij Gemeente Utrecht reikte de koninklijke onderscheiding uit. De kersverse Ridder was diep onder de indruk van de benoeming. “Mooier had ik mijn afscheid niet kunnen dromen.”

STUK

Vervelen doet hij zich zeker niet. Hij is alweer een paar maanden bezig met het regisseren bij studenten toneelvereniging STUK. Het is de bedoeling dat de jonge spelers op 6 en 7 april een bewerking van Saramago’s Stad der Blinden gaan opvoeren. “Ik doe dit met de overtuiging en vooral ook met de ervaring dat theater bij jongeren een grote rol kan spelen in het leren uiten en omgaan met emoties van henzelf en die van anderen.”

Lees ook: