Luistertip: podcast over bouwen aan een mensgerichte organisatie

Luistertip: podcast over bouwen aan een mensgerichte organisatie
Beeld: CSU

Onlangs zat Alies ten Have, HR-directeur bij Total Care (de moedermaatschappij van CSU, Tzorg en ZiZo) bij de podcast HRtop100. Daar sprak zij over sociale duurzaamheidsinitiatieven waarmee Total Care werkt.

Wat verstaan we onder sociale duurzaamheidsinitiatieven? Denk aan zaken als budgetcoaching en gratis sportschoolabonnementen. Alles dat het werkgeluk, de persoonlijke ontwikkeling, de gezondheid en de financiële gezondheid van medewerkers verbetert.

Human experience

Ten Have vat het samen als de human experience en zet dit aan de basis van een duurzaam HR-beleid. “De human experience zie ik als het hart van HR, waarin je in iedere fase van een loopbaan streeft naar aandacht, professionaliteit en verbinding met de organisatie. Vanuit de diepere wens dat ieder mens zich gezien voelt, zich kan ontwikkelen en gewaardeerd wordt. Met als resultaat gelukkige, tevreden en trotse medewerkers en klanten.”

Duurzame inzetbaarheid

Bij Total Care ligt een grote focus op duurzame inzetbaarheid in brede zin, ziet Ten Have. Eén van de redenen waarom zij een klein jaar geleden in de rol van HR-directeur is gestapt bij het bedrijf. De ambitie is om te groeien als mensgerichte organisatie, waarin de mens voorop staat. Zowel in de tak van schoonmaak, als de thuiszorgtak. Hoe ze dat doen en welke initiatieven daarbij horen, dat vertelt Ten Have uitgebreid in de podcast.

Beluister de podcast >>

Lees ook: