Breedweer behaalt als eerste schoonmaakbedrijf het vijfde niveau op de CO2 Prestatieladder

Breedweer behaalt als eerste schoonmaakbedrijf het vijfde niveau op de CO2 Prestatieladder

Breedweer Facilitair Diensten is het eerste schoonmaakbedrijf dat in bezit is van de CO2 Prestatieladder niveau vijf. Daarmee laten ze zien dat het bedrijf hun CO2-uitstoot serieus neemt.

Volgens commercieel directeur Jack Stuifbergen is de nood om samen in actie te komen voor een duurzame samenleving hoog. Breedweer neemt daarom als organisatie graag het voortouw als het gaat om verduurzaming binnen de sector.   

De CO2 Prestatieladder  

De CO2 Prestatieladder is het duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van de CO2-voetafdruk. De ladder bestaat uit vijf verschillende niveaus waarin de mate van CO2-reductie binnen de organisatie wordt aangekaart. Tot en met niveau drie gaat de organisatie aan de slag met de uitstoot van de eigen organisatie. Vanaf niveau vier en vijf werk je als organisatie ook aan de CO2-uitstoot binnen de hele keten en sector.  

CO-reductie binnen de hele keten  

In 2022 was schoonmaakbedrijf Breedweer al in bezit van Prestatieladder CO2 niveau drie. Onlangs heeft de organisatie dus niveau vijf behaald. Stuifbergen: “Wij hanteren de slogan ‘niet lullen, maar impact maken’, die je ook kunt vertalen naar ‘niet lullen, maar CO2 reduceren’. Verduurzamen is een must en tevens een absolute uitdaging.” Bij schoonmaakbedrijf Breedweer wordt er verder gekeken dan de reductie van hun eigen uitstoot. De organisatie zet zich namelijk in voor CO2-reductie in de hele keten. Volgens Stuifbergen neemt Breedweer graag de voortrekkersrol op zich door het delen van kennis. Hiermee wil de organisatie andere bedrijven aanzetten om hun CO2-uitstoot te reduceren en inzichtelijk te maken.   

Lees ook: