Willem vertelt over zijn autisme op de werkvloer in podcast

Willem vertelt over zijn autisme op de werkvloer in podcast
Willem van Spaendonck zet zich als Broeder Tuck in voor de inclusieve arbeidsmarkt

Breedweer Facilitaire Diensten lanceerde op 29 maart de vierde aflevering van de podcastserie KraakHELDer met Inge Diepman. In deze aflevering vertelt Willem van Spaendonck hoe hij zijn autisme gebruikt in zijn functie als netwerker inclusieve arbeidsmarkt.

In de podcastserie bekijkt Diepman de inclusieve arbeidsmarkt vanuit de persoonlijke invalshoek met verhalen van medewerkers van Breedweer. Om zo voelbaar te maken waar een inclusieve arbeidsmarkt echt over gaat op de werkvloer. En waarom het zo belangrijk is dat iedereen de kans krijgt om te zijn wie hij, zij of hen wil zijn.

Wees nieuwsgierig

Diepman gaat in deze vierde aflevering op pad met Willem van Spaendonck, netwerker inclusieve arbeidsmarkt bij Breedweer. Door zijn autisme ziet hij de wereld anders en denkt hij anders dan een niet-autist. Van Spaendonck krijgt bij Breedweer carte blanche en kan honderd procent zichzelf zijn. Dit doet hij door zich in te zetten voor mensen die moeite hebben om een baan te vinden, zowel binnen als buiten de organisatie. Diepman ontdekt de drijfveren en ondervindt de grenzen van Van Spaendonck. Tot slot bezoeken zij samen Driekant, een bakkerij in Zutphen die mensen de kans geeft om zichzelf te ontwikkelen. De tip van Van Spaendonck? Wees nieuwsgierig naar anderen, dan ontdek je dat zij misschien veel meer kunnen dan je denkt.

Open en ontwapenend

Wat vinden luisteraars van de podcast? Renzo van Deurloo, oprichter van GreenFox Social return, vertelt: “Autisme is een kwaliteit van een normaal leuk persoon. Je hoort ook niet of bepaalde eigenschappen door autisme komen of gewoon karakter zijn. De podcast is open en ontwapenend.” Ook Willemien Vreugdenhil, Dealmaker Regiodeals Ministerie Binnenlandse Zaken, beluisterde de podcast met plezier. “Een eerlijk, open en persoonlijk portret van een bijzondere man. Met ook een pleidooi voor een inclusieve arbeidsmarkt er op een natuurlijke manier in verweven. Zo goed dat deze serie gemaakt wordt.”

Lees meer: