Diversey introduceert vaatwasoplossing voor herbruikbaar plastic vaatwerk

Diversey introduceert vaatwasoplossing voor herbruikbaar plastic vaatwerk

Diversey, een bedrijf van Solenis, introduceert een nieuwe kosteneffectieve mechanische vaatwasoplossing voor herbruikbaar plastic vaatwerk. De oplossing is de nieuwste toevoeging aan het Diversey assortiment keukenverzorgingsproducten en helpt klanten te voldoen aan de EU-richtlijn voor kunststofproducten voor eenmalig gebruik.

Door Suma PolyWash L56R, een machinewasmiddel voor zwaar gebruik, te combineren met Suma PolyDry A9, een geconcentreerd neutraal spoelmiddel, wil dit mechanische vaatwassysteem de uitdagingen aanpakken waarmee bedrijven geconfronteerd worden bij de overgang van plastic voor eenmalig gebruik naar herbruikbare plastic vaat. De oplossing biedt een efectieve reiniging voor herbruikbaar plastic servies, inclusief Tritan en artikelen op basis van polypropyleen. Andere voordelen zijn dat er geen risico op besmetting dankzij de verbeterde droogprestaties van Suma PolyDry A9, snelle
droogtijden, waardoor handmatig nadrogen overbodig wordt, en operationele efficiëntie, wat leidt tot lagere kosten en snellere doorlooptijden.

Strenge richtlijn plastic

De timing van de introductie van Diversey's nieuwe oplossing is niet random gekozen. Vanaf dit jaar is namelijk de Richtlijn (EU) 2019/904 - Single-Use Plastics van kracht. Die richtlijn stelt strenge doelen voor het terugdringen van plastic voor eenmalig gebruik. Hij schrijft voor dat plastic bekers en voedselverpakkingen voor eenmalig gebruik in 2024 voor 75 procent recyclebaar moeten zijn en in 2027 voor 90 procent. Als bedrijven overstappen op herbruikbare plastic producten, worden ze vaak geconfronteerd met uitdagingen als hogere kosten, meer handling en complexere reinigings- en droogprocessen.

Positieve feedback

De feedback op het de oplossing van klanten is positief. “Met Suma PolyWash en Suma PolyDry hebben we gemerkt dat onze herbruikbare plastic artikelen bijna volledig drogen na het wassen. Handmatig nadrogen is niet meer nodig, wat onze werkzaamheden versnelt en het risico op besmetting vermindert. De snellere droogtijden betekenen ook dat we ons servies sneller weer in gebruik kunnen nemen, wat uiteindelijk een positieve financiële impact heeft door de kortere werkuren voor handmatig drogen.”

Duurzaamheidsdoelen

Daniel Daggett, vice president of sustainability bij Solenis, benadrukt hoe deze oplossing aansluit bij de bredere duurzaamheidsstrategie van het bedrijf. “Door bedrijven in staat te stellen over te stappen van materialen voor eenmalig gebruik naar herbruikbare plastic producten, helpen we de circulaire economie te bevorderen, afval te verminderen en de milieu-impact van de activiteiten van onze klanten te verlagen. Deze oplossing ondersteunt niet alleen de naleving van de EU-richtlijn voor kunststoffen voor eenmalig gebruik, maar sluit ook aan bij de bredere duurzaamheidsdoelstellingen van ons bedrijf, die zich richten op het creëren van innovatieve, milieuvriendelijke en operationeel efficiënte oplossingen.”

Lees meer: