Genomineerden Amsterdam Innovation Award: categorie duurzaamheid en milieu

Genomineerden Amsterdam Innovation Award: categorie duurzaamheid en milieu

Van duurzame no touch zeepdispensers tot autonome stofzuigrobots. Het kwam weer allemaal voorbij de jury van Interclean's Amsterdam Innovation Award. Maar wie heeft de jury genomineerd als kanshebbers voor de Amsterdam Innovation Award? Wij stellen ze aan je voor. Dit keer de genomineerden in de categorie Sustainability & Environment.

LESSEAU: NO-Touch harde zeepdispenser

LESSEAU is een merk dat inzet op de comeback van harde zeep voor de dagelijkse handhygiëne. Het bedrijf ontwikkelt zowel de zeep, als slimme dispensers waarmee gebruikers zonder aanraking van de unit gebruik kunnen maken van de zeep. Samen met partner Diversey, een merk van Solenis, brengt LESSEAU de NO-Touch harde zeepdispenser internationaal op de markt. Het is de eerste automatische zeepdispenser met duurzame harde zeep, die honderd procent vrij is van (micro)plastics. De zeep is daarbij ook honderd procent vegan.

Tork: koolstofneutrale dispensers

Tork, een merk van moederbedrijf Essity, biedt sinds 2023 het bestaande wagenpark aan dispensers aan met een CO2-neutraalcertificaat. Het gaat om maar liefst 27 dispensers in Europa (exclusief Frankrijk) en elf in Noord-Amerika en Canada. Tork is hard bezig geweest om de koolstofvoetafdruk van haar dispensers terug te brengen en dat is gelukt. Hiertoe gebruikt Tork bij de productie van de dispensers gecertificeerde herbruikbare elektriciteit. De koolstofemissie die nog overblijft, compenseert het bedrijf door te investeren in klimaatprojecten bij de geverifieerde organisatie ClimatePartner.

Werner & Mertz Professional / Tana-Chemie GmbH: Switch doseersysteem

Switch biedt een uniek en innovatief doseersysteem voor het doseren van geconcentreerde reinigingsmiddelen. De sterk geconcentreerde schoonmaakproducten voldoen aan de hoogste duurzaamheidsstandaarden om zowel het milieu als de gezondheid van schoonmaakmedewerkers te beschermen. Ze komen in een fles met doseerdop die precies en gemakkelijk doseert. Daarnaast biedt Switch navullingen om plastic te reduceren en zijn beide verpakkingen volledig te recyclen.