Vebego maakt heropening UVA mede mogelijk

Vebego maakt heropening UVA mede mogelijk

Afgelopen dinsdag werden alle locaties van Roeterseiland gesloten om zoveel mogelijk herstel- en schoonmaakwerkzaamheden mogelijk te maken aan de Universiteit van Amsterdam na de pro-Palestinaprotesten, zodat het onderwijs weer snel kon opstarten. De schoonmaakmedewerkers van Vebego speelden hierbij een essentiële rol.

Het vaste schoonmaakteam van de UVA stond om 5.45 uur klaar om hiermee te beginnen. Dit team bestaat uit zo’n 50 schoonmakers van Vebego Cleaning Services.

Anders dan normaal

“Dat was deze keer een heel andere klus dan normaal. Ramen en muren waren beklad met graffiti, vloeren waren besmeurd, meubilair was verplaatst en er was veel vernield", vertelt William Zoon, Operationeel Manager Vebego Cleaning Services, op de website van het schoonmaakbedrijf. "We hebben onze collega’s en materialen (hoogwerker en hogedrukreinigers) van Vebego Glas & Gevel moeten inzetten én zijn met ons management bijgesprongen om dit karwei te klaren. Deze dag heeft grote impact gemaakt op ons team; het was een heel bijzondere, indrukwekkende dag voor ons allen.”

Enorme klus

De donderdag ervoor was in alle vroegte is voorgevel van het ABC-gebouw beklad met rode verf. Twee schoonmakers van glas en gevel zijn bijna de hele dag met onder andere hogedrukreinigers in de weer geweest om de hele voorpui te reinigen. Normaal gesproken is dit een klus ze twee keer per jaar gebeurt. De week ervoor heeft hetzelfde team ook al graffiti verwijderd bij diverse UVA-panden. “Wij zijn er trots op dat we meedoen weer mogelijk hebben gemaakt door in een dag deze enorme klus te klaren met ons vaste team. Docenten kunnen weer gewoon aan het werk en studenten hebben weer toegang tot de universiteit waar de tentamens voor de deur staan.”

Partners

Vebego is al meer dan tien jaar de vaste schoonmaakpartner van de UVA. “Daardoor kunnen we met elkaar lezen en schrijven en zijn er ontzettend korte communicatielijnen. De waarde daarvan is afgelopen week extra onderstreept”, aldus Zoon. ”We zijn dan ook trots op de complimenten die Nelly van den Oudenald, operationeel contractbeheer van UVA, ons stuurde: 'Vebego heeft direct al onze zorgen weggenomen door de regie te pakken en ervoor te zorgen dat er donderdagmorgen om kwart voor zes een flinke ploeg schoonmaakmedewerkers stonden evenals opgetrommelde leiding. Hierdoor werd het een goed gecoördineerde schoonmaakactie. Binnen vijf uur stond het meeste meubilair weer in de ruimte waar het hoorde, was het vuil van de vloeren, kantoren van het weer toonbaar. De mannen van glasbewassing (die speciaal voor ons vrijgemaakt waren) zijn de hele dag bezig geweest om alle graffitileuzen te verwijderen. Het is bijna onvoorstelbaar hoe snel en vakkundig dit allemaal is gegaan. Onze dank gaat uit naar een ieder die zich voor ons donderdag zo enorm heeft ingezet. Ik ben er echt ongelooflijk trots op dat jullie onze schoonmaakpartner zijn. We kunnen ons geen betere wensen!'"

Bron: Vebego

Lees meer: