Veenma brengt milieuvriendelijke onkruidbestrijder naar Nederland

Veenma brengt milieuvriendelijke onkruidbestrijder naar Nederland

Veenma uit Dokkum heeft recentelijk het Finse merk Eco Weedkiller geïntroduceerd in Nederland. Deze ecologisch verantwoorde onkruidbestrijders, geproduceerd door EWK Finland Oy sinds 2016, bieden een milieuvriendelijke oplossing voor onkruidbestrijding.

De Eco Weedkiller onderscheidt zich door een breed assortiment aan apparaten die volledig fossielvrij werken. Deze machines gebruiken heet water om onkruid te bestrijden, zonder de noodzaak van gifstoffen of brandstofemissies. Hierdoor zijn ze ideaal voor gebruik op locaties waar stilte en milieuvriendelijkheid cruciaal zijn, zoals kinderdagverblijven, scholen en andere zorginstellingen.

Gebruiksgemak

Een belangrijk voordeel van deze machines is hun stand-alone functionaliteit. Ze kunnen eenvoudig ‘s nachts worden opgeladen via een stopcontact, wat het gebruiksgemak aanzienlijk vergroot. Voor grotere gebieden is er ook een model beschikbaar met een fossiele brandstofmotor, wat continu werken mogelijk maakt.

Schadelijke methoden verminderen

De samenwerking tussen Veenma en EWK Finland Oy komt voort uit de behoefte aan duurzame oplossingen in Nederland, waar veel traditionele heetwaterinstallaties nog op fossiele brandstoffen draaien. De Eco Weedkiller biedt een innovatieve oplossing voor kleine tot middelgrote gebieden, zonder schadelijke uitstoot. Veenma is ook bezig met het opbouwen van een landelijk dealernetwerk. Deze dealers zullen landbouwers en andere gebruikers adviseren bij het maken van een milieuvriendelijke keuze. Het doel is om de Finse oplossing breed toegankelijk te maken en het gebruik van schadelijke bestrijdingsmethoden te verminderen.

Lees meer: