Gemeente Altena
Diversiteit, gelijkheid en inclusie: zo bouwt ASML aan een inclusieve...
Wat betekent inclusiviteit binnen een grote, diverse en snelgroeiende organisatie als ASML?
Wat betekent inclusiviteit binnen een grote, diverse en snelgroeiende organisatie als ASML?
Maak kennis met Rising Star Joey Kwakkenbos, adviseur/projectmanager bij Cure + Care Consultancy. Wat voor werk doet hij, wat drijft hem en welke ambities heeft hij?
In de Spotlight-rubriek geven facility professionals hun toekomstvisie op FM, delen ze ervaringen en geven ze een kijkje in hun privéleven. De belangrijkste doorbraak in FM? Volgens Lizette Engelen (Lorenz en Remedica), Marco van Dongen (ISS Facility Services) en Jochem Streekstra (FMHaaglanden) is dat data. Ook lichten zij toe waar zij nog kansen zien voor FM.
In het recente paper 'Hybride werken: productief thuis, verbonden op kantoor', opgesteld door Venster in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, worden een aantal bevindingen gepresenteerd over de ervaringen van rijksmedewerkers met hybride werken. Wat zijn de lessen voor facility management?
Van een snelle energieboost tot een momentje voor jezelf: de nieuwe generatie werknemers heeft andere verwachtingen van eten en drinken op de werkplek. Hoe kan je als facility manager tegemoet komen aan de wensen van generatie Z? Facto zocht het uit in reeks Next Gen Catering. De zes belangrijkste inzichten zetten we op een rij.
Prijsindexering is een jaarlijks terugkerende exercitie. Deze indexering kent zo z'n uitdagingen, ook in het facilitaire werkveld. Om de aanpak van indexeren voor de sector verder te professionaliseren deden we onderzoek naar de uitdagingen rondom indexering binnen IFM-contracten.
De werkplek zoals we die kennen verandert snel. Slimme werkplekken zijn inmiddels de norm geworden. Organisaties zetten technologie in om werkruimtes te optimaliseren, samenwerking te verbeteren en de productiviteit te verhogen. Wat zijn de belangrijkste trends voor 2025, en hoe kunnen bedrijven hierop inspelen? GoBright licht toe.
In een tijd waarin medewerkers steeds hogere verwachtingen hebben van hun werkomgeving, is het essentieel dat werkgevers zorgen voor een verzorgde en gastvrije werkplek. Dit omvat niet alleen de inrichting, maar ook de culinaire ervaring: hoogwaardig eten en drinken, gepresenteerd met dezelfde zorg als in een restaurant. Vitam, de bewuste cateraar, speelt hierop in door high-end organisaties zoals A&O Shearman in Amsterdam te ondersteunen, met een beleving die zowel medewerkers als werkgevers ten goede komt.
Een schoon bureau, goede koffie en een fijne sfeer: de basis is op veel kantoren aanwezig. Wat als deze basis het vertrekpunt is voor een beleving die verder gaat dan functioneel? Wat als een kantoor ook uitnodigt, verrast en verbindt? Hotel Okura Amsterdam, al 26 jaar opdrachtgever van EW Facility Services, biedt samen met EW inspiratie voor een gastvrije kantooromgeving.
De schoonmaakbranche ondergaat een transformatie. Technologie en duurzaamheid spelen een steeds grotere rol, terwijl de menselijke factor cruciaal blijft. Hoe ontwikkelt dit vak zich en welke kansen biedt het voor medewerkers? Jonge schoonmaker Diego Soederhuizen en ervaren rayonmanager Albert Cudjoe van Blinck Schoon delen hun visie op de toekomst van de sector.
Koffie in de werkomgeving werd lange tijd beschouwd als een essentiële maar functionele basisbehoefte. Tegenwoordig verwachten medewerkers meer van hun dagelijkse kopje koffie. Daarom sleutelt Jacobs Douwe Egberts Professional (JDE Professional) voortdurend aan optimaal koffiegenot. 'Kleine veranderingen kunnen veel verschil maken', is de geruststellende boodschap aan facility managers.
Albron zet een nieuwe stap in haar missie om impact te maken op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en sociale verantwoordelijkheid. In een exclusieve samenwerking met The Farm Kitchen brengt Albron regeneratieve landbouw naar bedrijfsrestaurants.
In de serie Next Gen Catering duiken we in de wereld van de jongste generaties op de werkvloer. Wat zijn hun voorkeuren op het gebied van eten en drinken? Dit keer vroegen we het de generatie persoonlijk op de Jaarbeurs in Utrecht. Wat drinken zij graag op kantoor, en hoe kijken zij naar de opkomst van functionele dranken?
Gezondheid is een belangrijk thema voor de nieuwe generatie werknemers. Generatie Z neemt deze waarde mee naar de werkvloer. Zo beïnvloedt het hun verwachting van de drankenvoorziening. Wat is de volgende stap voor contractmanagers? Nemen we afscheid van de traditionele koffies en gaan we massaal aan de dranken met een speciale functie?
Het kantorendeel (circa 20.000 m2) in het stadskantoor van gemeente Utrecht wordt in fases heringericht tot een moderne, hybride werkomgeving. Een compleet andere werkplekmix, met meer ruimte voor overleg, samenwerken en (video)bellen, moet er voor zorgen dat de werkomgeving beter aansluit bij de nieuwe manier van (samen)werken. Een gesprek met programma-manager Werken 3.0 Thomas Blom over de veranderingen.
Wat maakt dat medewerkers graag naar kantoor komen? Rabobank, Vattenfall en Booking ontdekten drie sleutels tot succes: activity based werkplekken, spontane ontmoetingen en ruimte voor ontspanning. In drie video-interviews vertellen de organisaties hoe ze het kantoor een magneet maken voor medewerkers.
Maak kennis met Rising Star Britt Derksen, medewerker Facilitaire Zaken en Inkoop bij sociaal ontwikkelbedrijf Laborijn in Doetinchem. Wat voor werk doet zij, wat drijft haar en welke ambities heeft zij?
Maak kennis met Rising Star Chelsea Noordermeer, hospitality consultant bij Contrast. Wat voor werk doet zij, wat drijft haar en welke ambities heeft zij?
Maak kennis met Rising Star Dennis Nijboer, Facilitair Service Manager via Vebego Facility Solutions bij Rabobank. Wat voor werk doet hij, wat drijft hem en wat zijn zijn ambities?
Maak kennis met Rising Star Marit Sarelse, Junior Projectmanager Facilitair Bedrijf bij Achmea. Wat voor werk doet zij, wat drijft haar en welke ambities heeft zij?
Facility management wordt de regisseur van een slimme, adaptieve en mensgerichte werkomgeving. In zijn nieuwste blog deelt Herman Kok zijn inzichten over hoe AI ons werk beïnvloedt en wat daar de effecten van zijn voor FM.
Onlangs was ik voor het eerst aanwezig bij de Workplace Xperience om mezelf te laten inspireren. Door nieuwe inzichten uit de facilitaire branche en veel nieuwe contacten op te doen. De sessie over de cateringmarkt bleef me in het bijzonder bij.
Elke maand trakteer ik mezelf op een nieuw managementboek. In ons kantoor staat inmiddels een goedgevulde boekenkast. In deze blog deel ik 7 van mijn favoriete titels.
Wat hebben een denker, een mopperaar en een bestuurswetenschapper met elkaar gemeen? Drie wijsgeren die mij heel recent hebben aangezet om deze dolgedraaide tijden in perspectief te plaatsen.