Van koffieplantage tot kantoor: biodiversiteit in actie
Op het Facto Congres organiseren Nespresso, Universiteit Utrecht en Ranox een interessante kennissessie over koffie en biodiversiteit.
Op het Facto Congres organiseren Nespresso, Universiteit Utrecht en Ranox een interessante kennissessie over koffie en biodiversiteit.
Per 1 september 2024 zijn bij het Centrum voor Facilitaire Dienstverlening, de facilitaire dienstverlener voor 45 overheidsorganisaties waaronder de Belastingdienst, nieuwe contracten catering en drankenvoorziening in werking getreden. Gunther Buxtorff en Iris de Bruin blikken terug op de aanbesteding eten en drinken. Een van de bijzonderheden: maar liefst 30% van het totaal aantal punten werd toegekend via een belevingstest en een publieksjury.
Starbucks scherpt zijn thuiswerkbeleid aan. Het koffiebedrijf wil dat kantoormedewerkers vaker op kantoor werken en eist dat een deel van de thuiswerkers terugkeert naar het hoofdkantoor. Dat blijkt uit een recent bericht van The Associated Press (AP).
Dit voorjaar opende Douwe Egberts een nieuw koffiecafé in Het Slotervaart, een gastvrije en sfeervolle ontmoetingsplek van bijna 500 m2.
JDE Peet's, het moederbedrijf achter merken als Douwe Egberts, overweegt de prijzen van zijn producten verder te verhogen. Dit meldde het koffiebedrijf onlangs in een kwartaalrapportage. Contractmanagers moeten rekening houden met nieuwe prijsonderhandelingen.
Het idee dat de duurzame optie vaak ook de duurdere optie is, weerhoudt veel organisaties ervan om duurzame keuzes te maken. Maar klopt die aanname wel? Volgens PIANOo, het expertisecentrum voor aanbesteden, hoeft duurzaam inkopen niet meer te kosten en kan het in sommige gevallen zelfs geld besparen. Deze praktijkvoorbeelden uit het FM-werkveld bewijzen dat.
Koffie in de werkomgeving werd lange tijd beschouwd als een essentiële maar functionele basisbehoefte. Tegenwoordig verwachten medewerkers meer van hun dagelijkse kopje koffie. Daarom sleutelt Jacobs Douwe Egberts Professional (JDE Professional) voortdurend aan optimaal koffiegenot. 'Kleine veranderingen kunnen veel verschil maken', is de geruststellende boodschap aan facility managers.
In de war for talent zetten organisaties alles op alles om de beste medewerkers aan te trekken en te behouden. De drankenvoorziening speelt daarbij een strategische rol. Maar hoe dragen drankenvoorzieningen bij organisaties als Booking.com, Sociale Verzekeringsbank en Provincie Friesland bij aan het aantrekken van talent?
Generatie Z heeft de afgelopen jaren haar intrede gedaan op de werkvloer. Generatie Alpha staat voor de deur. Wat betekent dit voor het aanbod aan (warme) dranken op de werkvloer? Wat zeggen de experts hierover en wat stelt de generatie zelf? Lees het eerste artikel uit de Facto-serie Next Gen Catering.
Dagelijks wordt er heel wat koffie gedronken op kantoor. De totale impact van al die kopjes kan behoorlijk in de papieren lopen. Hoe zorg je ervoor dat het een positieve, in plaats van een negatieve impact is? Door de koffie duurzaam in te kopen. Onderzoekers van Wageningen University & Research geven tips over hoe je een duurzame koffieaanbesteding in de markt zet.