Rising Star Luna van Leeuwen is constant (digitaal) aan het verbinden

In deze rubriek komt jong talent aan het woord over carrière en ambities. Ditmaal aandacht voor Luna van Leeuwen (23), Junior Consultant bij VFM facility experts.

Opleiding:

Real Estate & Facility Management aan de Breda University of Applied Sciences.

Ik ben:

Junior Consultant bij VFM facility experts in Utrecht.

Mijn werk bestaat uit:

In de rol van Junior Consultant (Interim & Recruitment) ben ik voornamelijk verantwoordelijk voor het Young FM-programma van VFM. Van de werving en kennismaking met jong facilitair talent tot aan het coördineren en opzetten van het opleidingsprogramma dat wij onze talentvolle Young FM’ers bieden. Daarnaast ondersteun ik bij werving & selectie-trajecten en de invulling van interim-opdrachten.


“Het blijft een uitdaging om écht de juiste feeling te krijgen bij een kandidaat”


Wat is voor jou in je werk momenteel de grootste uitdaging?

In mijn functie ben ik constant aan het verbinden, ontmoet ik nieuwe mensen en organiseer ik bijeenkomsten voor young professionals. Dit gebeurt sinds de coronaperiode grotendeels via Microsoft Teams of andere digitale kanalen.
Het begint natuurlijk te wennen om digitaal te verbinden, maar het blijft een uitdaging om écht de juiste feeling te krijgen bij een kandidaat. Je krijgt niet alle non-verbale communicatie mee en je voelt niet direct de energie die de kandidaat uitstraalt.

>> Lees ook: Videovergaderingen: handig of frustrerend?

Belangrijkste FM-trend?

De belangrijkste trend, mede door Corona, lijkt mij de verandering van de werkplek en werkomgeving. De ‘ontmoetingsplek’ wordt duurzamer en meer gericht op de medewerker.

Over 5 jaar ben ik…

Vijf jaar geleden stond ik aan de start van mijn FM-opleiding. Toen had ik nooit bedacht waar ik nu zou zijn, en dat vind ik misschien ook wel fijn. Ik ben gedreven en enthousiast en wil dit altijd behouden in mijn werk. Ook over vijf jaar.

Grootste verbazing tot nu toe?

Dat veel organisaties nog steeds kandidaten selecteren op harde functie-eisen in plaats van te kijken naar motivatie en drijfveren.


“Mijn grootste verbazing is dat veel organisaties nog steeds kandidaten selecteren op harde functie-eisen in plaats van motivatie en drijfveren”


Grootste succes tot nu toe?

Het is heel mooi om te zien dat het Young FM programma, waar ik mijn afstudeeronderzoek over schreef, vanaf dit jaar echt gestart is.

Wat zou je graag beter kunnen?

Plannen. Iets wat ik in mijn privéleven goed kan, maar in werksfeer toch wel pittig blijkt. Uit enthousiasme op veel dingen ja zeggen, helpt hier niet echt bij!

Laatst gelezen managementboek?

Business Model You’ van Tim Clark in samenwerking met Alexander Osterwalder en Yves Pigneur.

Lees ook:

“Ik heb ervoor gekozen om het aantal videocalls sterk te beperken”
Wat een bak energie! (verslag 2e editie Facility Matters)
Tips voor Young FM: 6 manieren om promotie te krijgen
Tip voor young FM-professionals: zo zet je je CV op Pinterest