MTS Euro Products neemt A.C. de Jong en Zoon over

MTS Euro Products neemt A.C. de Jong en Zoon over

De aandeelhouders van A.C. de Jong en Zoon en MTS Euro Products hebben overeenstemming bereikt over de koop door MTS Euro Products van alle aandelen van A.C. de Jong en Zoon. Met directe ingang neemt Gerrit Malipaard, CEO van MTS, het stokje over van Robert de Jong. Volg Service Management op LinkedIn:

Het vak geleerd

Gerrit Malipaard is verheugd dat hij nu eigenaar is van de onderneming waar hij 34 jaar geleden als werknemer is begonnen: “Bij A.C. de Jong en Zoon heb ik het vak geleerd van Eduard de Jong, de vader van de vertrekkend aandeelhouder en bestuurder Robert de Jong. Ik ben hen dankbaar voor de wijze waarop wij in de voorliggende jaren als concullega hebben gewerkt. De bedoeling is dat A.C. de Jong en Zoon de eigen identiteit behoudt. Waar mogelijk zullen wij elkaar versterken.”

Van traditioneel familiebedrijf naar grote speler

A.C. de Jong en Zoon begon in 1961 met het ophalen en doorverkopen van poetsdoeken vervaardigd uit gedragen kleding. Sindsdien heeft de DJ Group zich omgevormd van een traditioneel familiebedrijf naar één van de belangrijkste spelers op de markt van industriële reinigingsproducten en hygiëne producten. Vanuit de hoofdvestiging in Rotterdam, een verkoopkantoor in Duitsland en diverse productie units, distribueert de DJ Group haar producten naar meer dan 40 landen wereldwijd. Met 19 FTE realiseerde A.C. de Jong en Zoon een omzet van € 10 miljoen.

MTS Euro Products realiseert omzet van 70 miljoen

MTS Euro Products  levert sinds 1991 een breed assortiment aan hygiëneproducten, zoals toilet- en handdoekpapier, dispensers, nonwovens, absorptiematerialen en poetslappen. Vanuit het logistieke centrum in Maassluis distribueert de leverancier haar producten naar klanten in Nederland en naar meer dan 40 landen wereldwijd. Met 70 FTE realiseerde het bedrijf in 2019 een omzet van € 70 miljoen.