Microvezeldoek ontvangt Material Health certificaat

Microvezeldoek ontvangt Material Health certificaat

De Greenspeed Original microvezeldoek heeft het Material Health certificaat op brons niveau van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute gekregen. Dit certificaat focust op de chemicaliën die worden gebruikt in een product en met name op het vermijden van schadelijke chemicaliën. Volg Service Management op LinkedIn:

Het Cradle to Cradle Products Innovation Insitute geeft het Material Health certificaat uit. Dit is een non-profit organisatie die zich inzet voor een circulaire economie. Dit doen ze door innovaties te stimuleren die een positieve impact hebben op mens en milieu. Het Material Health certificaat wordt toegekend aan producten die voldoen aan de strenge wereldwijde eisen voor materiële gezondheid.

Doe mee aan het MVO-onderzoek van Service Management

MVO hoog op schoonmaakagenda

Groeiende belangstelling

Het certificaat wordt steeds belangrijker. Dit is het gevolg van groeiende belangstelling in de maatschappij om meer te weten over de gebruikte chemische stoffen in producten. Maar hoe gaat het proces juist in zijn werk?

In eerste instantie analyseert een onafhankelijke derde partij de chemische stoffen in een product. Na detectie van de gebruikte materialen worden ze vergeleken met een lijst van stoffen die schadelijk zijn voor mens en milieu. Nadien volgt een chemische gevaren- en risicobeoordeling. Het aantal vooropgestelde criteria waaraan een product voldoet, bepaalt dan het niveau. Om te verbeteren en in een hoger level te geraken, moeten minder goede stoffen vervangen worden.

Zo behaalde de Original Microvezeldoek het brons niveau. Daarboven zijn nog de niveaus zilver, goud en platinum te behalen. In totaal hebben nu ruim 300 producten het certificaat ontvangen.

‘Dit is nog maar het begin’

“Het behalen van dit certificaat is een belangrijke mijlpaal! Het toont de ambitie van Greenspeed om verder te innoveren in duurzame en gezonde schoonmaakmaterialen en -middelen. Dit is nog maar het begin voor ons! We zouden graag in de toekomst nog meer producten certificeren en gaan momenteel nog verder in op het verbeteren van ons assortiment. Om te evolueren naar producten met zelfs een positieve bijdrage. Zo behaalden onze probiotische reinigers met Cradle to Cradle Certified™ Gold level alvast de hoogst mogelijke score voor de categorie Matrial Health. Dit niveau zouden we in de toekomst graag voor al onze producten behalen”, aldus Lies Marijnissen, Product & Sustainability Manager.

Lees ook: