Heb je een innovatief idee? Schrijf het tot 8 september in voor de CSU Innovatie Award

Heb je een innovatief idee? Schrijf het tot 8 september in voor de CSU Innovatie Award

De inschrijvingen voor de CSU Innovatie Award 2022 staan nog anderhalve week open. Tot 8 september kan iedere ondernemer, startup en student zijn of haar innovatieve idee voor de facilitaire branche om mee te dingen voor de Innovatie Award.

Het is alweer de vijfde editie van de CSU Innovatie Award en dat viert het schoonmaakbedrijf met een speciale lustrumeditie. Dit jaar is er extra aandacht voor de winnaars van de afgelopen vier jaar, zijn er twee nieuwe juryleden en belooft het een nog groter evenement te worden dan hiervoor.

Slimme en duurzame ideeën

CSU heeft de Innovatie Award in het leven geroepen om slimme innovaties in de branche een boost te geven en ondernemers aan te sporen met vernieuwende ideeën te komen om de facilitaire wereld gezonder, duurzamer en slimmer te maken. Duurzaamheidsondernemer Yvette Watson vertelt sinds dit jaar de jury: “Binnen het facilitaire werkveld zijn vele samenwerkingen mogelijk. Voor een duurzame kringloop van grondstoffen bijvoorbeeld. Maar daar heb je elkaar voor nodig. De breedte van de facilitaire branche leent zich uitstekend om dit soort ecosystemen op te zetten. Al die mogelijke samenwerkingen scheppen enorm veel kansen voor deelnemers met slimme en duurzame ideeën.”

Samenwerking essentieel

Het andere nieuwe jurylid is onderwijsinnovator Jochem Goedhals: “Het is belangrijk om te blijven innoveren, omdat we meer dan ooit elkáár nodig hebben. Er zijn op heel veel vlakken al innovatieve oplossingen voor uiteenlopende zaken, maar we hebben elkaar nodig om deze ook op andere plekken en in andere branches toepasbaar te maken. Als we nog meer gaan samenwerken hoeven we niet alles opnieuw uit te vinden en kunnen we elkaar helpen op lokale en globale schaal.”

Innovatie in een stroomversnelling

De winnaar van de Innovatie Award krijgt een investeringsbudget van 10.000 euro en wordt door CSU verder geholpen met connecties en marketing. Dat die samenwerking een innovatief idee snel op weg kan helpen, weet oud-winnaar Patrick Trentelman uit eigen ervaring: “Toen ik me inschreef, wist ik nog niet zeker hoe innovatief en breed inzetbaar Spacetime precies was. Nadat ik de CSU Innovatie Award 2019 won, zag ik pas hoe ongelooflijk groot het netwerk van een facilitair dienstverlener is. CSU zit overal; in winkelcentra, kantoren, gemeentes, pretparken, bungalowparken. Eigenlijk op alle plekken waar ik wel toepassingen bij kon verzinnen, hebben zij connecties. En omdat het een persoonlijk bedrijf is, zijn dat ook warme connecties. Dat heeft me ontzettend veel gebracht voor Spacetime Layers.”

De andere innovaties die op deze manier in een stroomversnelling zijn gekomen zijn de Bubbleflush, Plaex en WarpVR. Wie dit jaar de award in de wacht sleept, word op 10 november bekend gemaakt tijdens de feestelijke finale van de CSU Innovatie Award.

Je kunt je innovatie tot 8 september inschrijven via www.csuinnovatieaward.nl.

Lees meer over