Zeepdispenser met harde zeep op de markt

Zeepdispenser met harde zeep op de markt

Geen vloeibare zeep, maar flinters van harde zeep die uit een dispenser komen. De Leverancier Facility Trade Group biedt deze innovatie in de schoonmaakmarkt aan. De zogeheten Lesseau zeepdispensers zijn van Nederlands design en hebben diverse designawards gewonnen.

"Je houdt je hand onder de dispenser en de messen in de dispenser schrapen een aantal zeepvlokken af", legt Lesseau zelf uit op haar website. "Deze vallen in je hand. Nadat je je hand onder de kraan hebt gehouden, kan je ze wassen." Volgens de fabrikant is het een duurzaam product. "Onze veganistische zeepbars worden handgemaakt in Nederland. Ze bevatten nauwelijks 5 procent water, plantaardige ingrediënten, zijn proefdiervrij en zitten niet verpakt in wegwerpplastic."

Duurzame bronnen

De chemicaliën die in vloeibare zepen zitten, zijn voor deze zepen niet nodig, vertelt Lesseau. "Ook hebben we goed naar de verpakking gekeken. Deze is 100% recyclebaar en komt uit duurzame bronnen." De dispenser zou ook geklieder of lekkage tegengaan. "De zeepbar zit namelijk veilig en droog in de dispenser." De dispenser is er ook in een reisvariant.