Tamara van Ark is nieuwe voorzitter van Schoonmakend Nederland

Tamara van Ark is nieuwe voorzitter van Schoonmakend Nederland

Schoonmakend Nederland heeft een nieuwe voorzitter: Tamara van Ark. De leden van de branchevereniging voor de professionele schoonmaak- en glazenwassersbedrijven hebben unaniem ingestemd met haar benoeming. Rob Rommelse, directeur Schoonmakend Nederland, stelt dat met het aantreden van Van Ark een volgende stap is gezet "in de positionering van onze cruciale sector en de belangenbehartiging voor onze leden."

Van Ark volgt Niek Jan van Kesteren op die tijdelijk de rol van interim voorzitter op zich nam na het vertrek van Piet Adema, de huidige minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Politieke ervaring

De nieuwe voorzitter neemt veel politieke ervaring mee. Van Ark was onder meer lid van de Tweede Kamer, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en tot half 2021 minister voor Medische Zorg en Sport. Na haar ministerschap is ze actief in verschillende functies zoals dementierapporteur voor Alzheimer Nederland en het lidmaatschap van de Staatscommissie Demografische Ontwikkelingen 2050.

Waardering voor sector

“Haar kennis van en ervaring met de arbeidsmarkt en werkgeverschap passen uitstekend bij de uitdagingen waar we voor staan als arbeidsintensieve sector", zegt Rommelse: "Daarnaast hecht ze veel belang aan de maatschappelijke positionering en waardering van onze sector. En natuurlijk is ook haar kennis vanuit de landelijke politiek waardevol. Dit gaat ons helpen in het blijvend op de kaart zetten van onze cruciale sector.”

Onmisbare medewerkers

Van Ark is blij met haar benoeming: "Ik heb de schoonmaakbranche leren kennen als een professionele, ondernemende branche waarin de onmisbare medewerkers, het belang van hygiëne, duurzaamheid en de kwaliteit van het werk centraal staan. Voor de leden en hun medewerkers van Schoonmakend Nederland stroop ik graag de mouwen op om aan de slag te gaan met de uitdagingen die er liggen."