Luchtreiniger optimaliseert de kwaliteit van binnenlucht in gedeelde ruimtes

Luchtreiniger optimaliseert de kwaliteit van binnenlucht in gedeelde ruimtes

De binnenluchtkwaliteit in gedeelde ruimtes is lang niet altijd optimaal. Werkruimtes kunnen vervuilende stoffen bevatten zoals virussen, bacteriën, vluchtige organische stoffen, pollen en formaldehyde. Maar ook alledaagse voorwerpen als printers, meubels en vloeren kunnen potentieel schadelijke microscopische deeltjes afgeven. Dyson schuift hiervoor een nieuwe krachtpatser naar voren: de Hepa big + quiet formaldehyde luchtreiniger, die in een mum van tijd deze veelvoorkomende stoffen verwijdert.

Krachtig en stil. Zo omschrijft Dyson zijn nieuwe Hepa big + quiet formaldehyde luchtreiniger. Het apparaat reinigt ruimtes tot honderd vierkante meter, voor kantoren, klaslokalen en hotels. Dankzij het gebruik van Cone Aerodynamics lukt het om tot 90 liter luchtstroom per seconde gezuiverde lucht te leveren.

CO2-sensor

Noemenswaardig is de CO2-sensor. Verhoogde CO2-niveaus kunnen namelijk de cognitieve functie beïnvloeden. De luchtreiniger detecteert en rapporteert CO2-niveaus en geeft een melding op het LCD-scherm wanneer ze de aanbevolen niveaus overschrijden, en geeft aan wanneer er geventileerd moet worden.

Krachtig en stil

Drie fases van zuivering trekken verontreinigende stoffen vanuit alle richtingen naar binnen. Het hele apparaat is volledig afgedicht tot Hepa H13-standaard, wat erin gaat, blijft erin. Er is keuze uit twee snelheden om de luchtstroom te verhogen of te verlagen wanneer dat nodig is. Ondanks de krachtig machine is het met een geluidsvermogen van 55,6 dB op maximale luchtstroomsnelheid erg stil.