CWS Nederland behaalt niveau 5 op CO2-Prestatieladder

CWS Nederland behaalt niveau 5 op CO2-Prestatieladder

CWS Nederland heeft als eerste bedrijf op het gebied van sanitaire hygiëne en bedrijfskleding niveau 5 van de CO2-Prestatieladder behaald. "Het certificaat is een belangrijke erkenning voor onze duurzame initiatieven van de afgelopen jaren."

Het bedrijf is trots op het behalen van het certificaat. "Een prachtig resultaat dankzij het harde werk van alle betrokken collega's en in het bijzonder John en Thalia, verantwoordelijk voor QESH (Quality, Environment, Safety en Health) bij CWS. CO2-uitstoot verminderen we samen."

Thalia geeft aan: "We zijn enorm trots op het behalen van niveau 5. Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt van onze bedrijfsvoering. Het werken met de CO2-Prestatieladder houdt ons scherp omons te blijven verbeteren. Ons doel is om minimaal de certificatie niveau 5 te behouden en daadwerkelijk de geplande CO2-reductie van 50 procent in 2030 te behalen. Stilstaan is achteruitgang, daarom werken we alweer aan mooie, nieuwe duurzame stappen."

Duurzaamheidsinstrument

De CO2-Prestatieladder is het duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten en in de keten. De investering verdient zich terug via lagere energiekosten, materiaalbesparing en innovatiewinst. De CO2-Prestatieladder is oorspronkelijk in 2009 ontwikkeld door ProRail en sinds 2011 in eigendom en beheer van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen.