Hoe BOMA schoonmaak simpel, slim en leuk wil maken

Hoe BOMA schoonmaak simpel, slim en leuk wil maken

Schoonmaakleverancier BOMA wil de schoonmaak simpel, slim en leuk maken. Hoe pak je dat aan? "We kijken naar het totaalplaatje en blijven innoveren als specialist in schoonmaakmachines."

Totaalleverancier BOMA is er volgens eigen zeggen voor álles op het gebied van schoonmaak en hygiëne, maar ‘alles' is een groot begrip. Dat je voor al je borstels en matten bij BOMA terecht kan, is vanzelfsprekend, maar de schoonmaak simpel, slim en leuk maken doe je niet alleen met schoonmaakmaterialen. De leverancier kijkt naar het totaalplaatje: van de aanschaf van disposables tot duurzaam advies voor je logistieke keten. Daarnaast denken ze mee over de efficiënte inzet van schoonmaakpersoneel. Daar hoort ook de keuze van de juiste schoonmaakmachine voor de juiste ruimte en schoonmaaktaak bij.
BOMA blijft innoveren en ervaart dat klanten daar hun voordeel mee doen. Welke innovaties zijn er zoal?

Tools

Ten eerste tools die de schoonmaak simpel, slim en leuk maken. Mensen staan bij BOMA op nummer één. In de schoonmaak staat wat de totaalleverancier betreft daarom de schoonmaker centraal. Ze helpen de schoonmaakbranche dan ook graag ergonomischer en efficiënter te werken. Dat maakt het werk een stuk leuker. BOMA bedacht slimme tools waarmee je nóg veiliger kan werken met je schoonmaakmachine. Zo bevat de app BOMA in the Pocket verschillende opties die je helpen om veilig te werken met jouw schoonmaakmachine. De app geeft je tips om ergonomisch te werken, bevat alle veiligheidsfiches en waarschuwt je wanneer het tijd is voor een nieuwe onderhoudsbeurt.

Duurzamer werken

De tweede innovatie draait om duurzamer werken door inzicht in het gebruik van je schoonmaakmachine. Wist je dat 76% van de CO2-footprint van een schoonmaakmachine wordt bepaald door het energieverbruik tijdens het schoonmaken? BOMA in the Pocket helpt je daarom niet alleen veiliger te werken, maar biedt ook inzicht in het gebruik van je schoonmaakmachines. Met dit inzicht voorkom je stilstand van machines en check je of de machines die je aan hebt geschaft om aan een duurzaamheidsnorm te voldoen ook daadwerkelijk worden gebruikt.

BOMA Robotics, de volgende stap in de schoonmaakrevolutie

De derde innovatie betreft BOMA Robotics. BOMA draagt al jaren bij aan de professionalisering van de schoonmaakbranche. Zo stuurde het bedrijf aan op de overgang van manueel naar mechanisch schoonmaken. Tijd voor de volgende stap. Een schoonmaakmachine hoeft namelijk lang niet altijd meer met de hand bediend te worden. Er werden daarom diverse schoonmaakrobots aan het aanbod toegevoegd. Doordat robots samenwerken met het schoonmaakteam maken ze het mogelijk efficiënter te werken en een hoger rendement te behalen.

Lionsbot R3 Scrub maakt een professionele schoonmaakrobot voor iedereen toegankelijk.

“Wat direct opvalt is dat deze robot met zijn breedte van 41 cm geschikt is voor veel smallere gangpaden dan bijvoorbeeld de Leobots. Door haar compacte grootte en interessante prijszetting wordt het toestel bovendien al rendabel in kleinere locaties.”, aldus Frederik Gousseart, robotic-specialist bij BOMA.

Klaar om met deze innovaties aan de slag te gaan?

"Hét voordeel van werken met een machinespecialist die óók gespecialiseerd is in schoonmaakmiddelen en materialen? BOMA kijkt naar het totaalplaatje", aldus Gousseart.

Dit artikel is gesponsord door BOMA. Meer weten? Plan hier een afspraak in.