Afscheid glasbewasser toonbeeld van betrokkenheid in de schoonmaakbranche

Afscheid glasbewasser toonbeeld van betrokkenheid in de schoonmaakbranche

Op een regenachtige vrijdag in oktober vierde Aloys Bake zijn 67e verjaardag en officiële pensionering na maar liefst 50 jaar werkervaring in de glasbewassing. Daarvan werkte hij er bijna vijf in Vroomshoop bij Schoonmaakbedrijf Klaas Harms. En zijn collega's daar laten hem niet zomaar gaan.

Dat het team van Schoonmaakbedrijf Klaas Harms buitengewoon betrokken is bij elkaar, dat spreekt wel uit de speciale dag die ze voor Bake in petto hadden. Met zijn allen kwamen ze Bake thuis ophalen. Het was een opvallend gezicht: een vloot van werkbussen, twee met feestelijke versieringen getooide hoogwerkers en zelfs een indrukwekkende limousine stonden gereed om hem te verwelkomen.

Dierbare herinneringen

Op het kantoor van het bedrijf kwam Bake erachter dat alles in het teken stond van hem. De showroom was omgebouwd tot een feestelijke oase met kleurrijke ballonnen en vrolijke slingers. Zowel een verjaardag als een pensioen mag immers gevierd worden. Met elkaar deelden ze dierbare herinneringen en zijn collega’s spraken over de positieve impact die Bake op hen had gemaakt in al die jaren.

Fakkel

Die betrokkenheid van zijn collega’s gaat twee kanten op, want ook Bake vindt het moeilijk zomaar te stoppen bij het bedrijf. Daarom doet hij dat ook nog niet helemaal. Hij blijft nog drie dagen per week actief om zijn schat aan ervaring en kennis door te geven aan de jongere collega’s in het bedrijf. Het geeft hem niet alleen de kans om met toewijding bezig te blijven met zijn passie, maar ook om de fakkel door te geven aan de volgende generatie glasbewassers.

Gewaardeerde collega

Zoals Harms het zelf samenvat: “Aloys Bake is niet alleen een gewaardeerde collega, maar ook een inspiratiebron voor ons allemaal. Zijn werkethiek, vastberadenheid en vriendelijke glimlach, ongeachte de weersomstandigheden, zullen wij allemaal onthouden. Het hele team wenst Aloys een pensioen vol avonturen, ontspanning en geluk. Bedankt voor de jaren vol met onvergetelijke herinneringen en gelukkig hoeven we je nog niet helemaal te missen, Aloys!”

Lees ook: