Wisseling van de wacht bij Menges Schoonmaak

Wisseling van de wacht bij Menges Schoonmaak

Bijna 35 jaar geleden besloot Jan-Willem Menges om als glazenwasser een schoonmaakbedrijf te starten. In de loop der jaren is Menges Schoonmaak uitgegroeid tot een groot bedrijf en is het een vertrouwde speler in de branche. Na een mooie loopbaan in dit vak geeft Menges nu het stokje door aan compagnon Rob Vosselman, zodat hij kan gaan genieten van zijn pensioen.

Menges had bij de start van zijn bedrijf in Nunspeet, op 1 maart 1989, een duidelijke missie voor ogen: hij wilde zich van de massa onderscheiden, onder meer door oog voor detail te hebben. Kenmerkend zijn de korte lijntjes binnen het bedrijf en goed voor het personeel zorgen is vanzelfsprekend voor hem. Oftewel: de juiste arbeidsomstandigheden bieden, oprechte aandacht hebben en investeren in trainingen en de juiste tools. De jaarlijks barbecue is ook een vaste traditie. Het team is door dit alles hecht. “Alleen dan kun je succesvol zijn op de diverse werkvloeren.”

In het begin kwamen de opdrachten van particulieren. De portefeuille groeide al snel en breidde zich uit naar opdrachtgevers voor schoonmaak in kantoren, de bouw, retail, magazijn & leisure. Menges werkt bij glasbewassing met de osmose-techniek, ook op grote hoogte. Vandaag de dag stropen dagelijks zo’n 150 vakgeschoolde medewerkers hun mouwen op om alle (ad hoc) klussen te klaren en schoonmaakdiensten te verlenen van plafond tot vloer en van toiletgebouw tot en met technische ruimten.

Rotsvast vertrouwen

Rob Vosselman kwam in 2001 in beeld als stagiair. Al snel vormden Menges en Vosselman een twee-eenheid, waarin Vosselman steeds meer de interne organisatie voor zijn rekening nam. In 2012 werd hij voor de helft mede-eigenaar. De laatste jaren is hij gepokt en gemazeld door alle facetten van het bedrijf te runnen. “Rob is dus allround en een fijne partner om mee te praten over (specialistische) schoonmaak (projecten).”

Met het pensioen van Menges staat Vosselman met een rotsvast vertrouwen klaar om de gehele leiding van het bedrijf op zich te nemen. Als vakidioot zal Menges uiteraard bij zijn opvolger ‘om het hoekje kijken’.  De naam Menges Schoonmaak blijft gewoon bestaan. Klanten kunnen nog dezelfde Veluwse nuchtere aanpak verwachten, de vertrouwde kwaliteit en degelijkheid als het gaat om ‘echt schoon’. 

Lees ook: