Tork komt met nieuwe luchtverfrisser voor optimale hygiënebeleving

Tork komt met nieuwe luchtverfrisser voor optimale hygiënebeleving

Dat niet alleen de daadwerkelijke hygiënestandaard van groot belang is bij de beleving die mensen hebben van de hygiëne, blijkt vaak in sanitaire ruimtes. Daar komen namelijk nog veelvuldig klachten naar boven. Met name aan de ervaren frisheid van sanitaire ruimtes schort het nogal eens. In dat kader lanceert Tork de nieuwe Tork Constante Luchtverfrisser. Het nieuwe apparaat garandeert 90 dagen continue frisheid.

Uit onderzoek blijk dat meer dan 45 procent van de klachten die facilitair managers binnenkrijgen, gaat over de hygiëne in de sanitaire ruimtes. 67 procent van de werknemers geeft daarbij aan dat ze eerder klagen over een sanitaire ruimte dan over welk ander aspect dan ook op kantoor. Aan een onfrisse geur op het toilet houden mensen namelijk letterlijk en figuurlijk een nare nasmaak over. Een probleem dat traditionele luchtverfrissers vaak niet oplossen. Door het standaard spray-and-fade systeem blijft de frisse geur namelijk niet hangen.

Functie en toegankelijkheid

Een ander nadeel van veel luchtverfrissers is dat ze hoog opgehangen moeten worden om de hele ruimte te verfrissen. Dat maakt het voor de schoonmaakmedewerker lastig om hem te controleren en bijvullen. Ook dat probleem pakt Tork aan met hun nieuwe systeem. Meta Grundén van Essity's professionele hygiëneafdeling legt uit: “Bij het ontwikkelen van innovaties kruipen we altijd in de huid van onze klanten. Uit ons onderzoek bleek welke uitdagingen zij ondervonden met traditionele luchtverfrissers, zowel wat betreft de functie als de toegankelijkheid voor schoonmaakpersoneel. Hieruit bleek dat ze behoefte hadden aan een consistente oplossing, met een gelijkmatige en constante geur en ook een systeem dat veel eenvoudiger te onderhouden was.”

Tork biedt verschillende geuren aan om de optimale geurbeleving te creëren.
Tork biedt verschillende geuren aan om de optimale geurbeleving te creëren.

Geuren constant neutraliseren

Wat is er nu anders aan de innovatie van Tork? Het maakt gebruik van een technologie zonder drijfgas dat continu geuren neutraliseert. Tot wel 90 dagen lang dus, zonder dat hij bijgevuld hoeft te worden. daarbij biedt Tork verschillende geuren aan, zodat klanten kunnen kiezen welke geurbeleving ze willen aanbieden. Daarnaast kan de dispenser dus op een bereikbare hoogte geplaatst worden, doordat de werking constant is, in plaats van af en toe een spraytje dat door de hele ruimte verplaatst moet worden.

Datagestuurde dispensers

Door de langdurig werking en de betere bereikbaarheid belooft Tork dat de dispenser de taak van de schoonmaakmedewerker vergemakkelijkt. Zij houden daardoor meer tijd over om aan andere taken te besteden. De dispenser is ook gecertificeerd Easy tot use, wat aangeeft dat hij gemakkelijk is te bijvullen. Daarnaast kan het bijvullen en onderhoud ingepland worden in de schoonmaakroutine, doordat bekend is hoelang hij meegaat. Daardoor is een continue controle niet meer nodig. De dispensers kunnen daarnaast verbonden worden aan het Tork Vision Schoonmaken concept, de datagestuurde schoonmaakoplossing van het bedrijf. In dat geval krijgt de schoonmaakmedewerker een seintje welke dispensers wanneer bijgevuld moeten worden.

Lees ook: