Female Leaders in Cleaning organiseert event op de Interclean

Female Leaders in Cleaning organiseert event op de Interclean

Er wordt steeds meer bekend over het programma op de komende Interclean Amsterdam van 14 tot en met 17 mei. Zo kondigde Female Leaders in Cleaning op internationale vrouwendag afgelopen vrijdag aan dat ook zij bij de grootste schoonmaakbeurs ter wereld zijn. Op 15 mei organiseren zij een speciaal event over diversiteit in de schoonmaakindustrie.

“Door diversiteit te bevorderen binnen bedrijven, trekken we niet alleen toptalent aan en behouden we dit, maar vergroten we ook het succes van bedrijven. Dit sluit aan bij de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties, waardoor het cruciaal is voor bedrijven om diversiteit te omarmen”, vertelt Martine Mallee, organisator van het Female Leaders in Cleaning event.

Bewustzijn creëren

“Om deze boodschap te verspreiden, is er een team van succesvolle vrouwelijke leiders in de industrie samengesteld. Ik voel mij vereerd dat ik hiervoor gevraagd ben. Ons doel is om bewustzijn te creëren over het belang van diversiteit. En anderen te inspireren om vergelijkbare groepen in hun eigen land op te richten. Elk land heeft unieke uitdagingen als het gaat om diversiteit en inclusiviteit, maar door samen te komen kunnen we van elkaars ervaringen leren, richting geven en steun bieden,” zegt Shybon George, director of Resolve Cleaning.

Verantwoordelijkheid nemen

“Naast het bevorderen van diversiteit, willen wij ook bedrijven uitdagen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun maatschappelijke impact,” benadrukt Helge Alt, Puhastusekspert OÜ en deelnemer van het event committee. ”Door iemand aan te stellen die zich richt op kwesties rondom diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer, kunnen we een groot verschil maken. Deze persoon zou ervoor kunnen zorgen dat alle werknemers eerlijk behandeld worden, met gelijk loon en kansen voor groei.”

Female Leaders in Cleaning event

“Om inzicht en inspiratie te krijgen over dit onderwerp, kunnen vrouwen in Nederland het Nederlandse evenement van Female Leaders in Cleaning bijwonen in de RAI. Vrouwelijke sprekers zullen het podium betreden om andere vrouwen in de industrie te motiveren en inspireren. De seminars richten zich op het vrouwelijk leiderschap en de unieke uitdagingen waarmee vrouwen in de schoonmaakindustrie te maken hebben,” zegt Esther van der Lelie, organizer Female Leaders in Cleaning event.

Het evenement heeft als doel niet alleen te inspireren, maar ook een gevoel van solidariteit onder vrouwen in de industrie te bevorderen. Het is een kans om ervaringen te delen en van elkaar te leren. Om zo een domino-effect te creëren, waarbij steeds meer bedrijven aandacht besteden aan diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. De organisatie kijkt vol enthousiasme uit om meer vrouwelijke leiders te verwelkomen en verandering te ontketenen in de industrie. Ze zijn ervan overtuigd dat ze een meer diverse en inclusieve industrie kunnen creëren. Waarin iedereen gewaardeerd en gerespecteerd wordt om wie ze zijn.

Engels en Nederlands

Het event vindt plaats op Interclean in RAI Amsterdam op 15 mei. Er zullen twee events zijn: een internationaal (Engelstalig) van 09.00-11.00 uur en een nationaal (Nederlandstalig) programma van 13.00-15.00 uur. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, waarvoor je je binnenkort kunt aanmelden.

Lees meer: