Programma Healthcare Cleaning Forum 2024 bekend

Programma Healthcare Cleaning Forum 2024 bekend

Op 16 mei 2024 opent Interclean's Healthcare Cleaning Forum (HCF) opnieuw haar deuren voor schoonmaakliefhebbers van over de hele wereld. Met een bomvol programma gericht op schoonmaakprofessionals, deskundigen uit de gezondheidszorg, ziekenhuismanagers, infectiepreventiespecialisten, facilitair managers en industrieleiders.

Het forum, dat plaatsvindt naast Interclean Amsterdam, verkent de nieuwste trends en uitdagingen op het gebied van milieuhygiëne en desinfectie in zorginstellingen. Bezoekers van het evenement kunnen zich verheugen op een uitgebreid programma met internationaal gerenommeerde keynote sprekers Prof. Didier Pittet en Alexandra Peters (Universiteit van Genève Ziekenhuizen, Zwitserland), Martin Kiernan (Richard Wells Research Centre, Verenigd Koninkrijk), Edmée Bowles (Radboudumc, Nederland), Clare Nash (Black Country Alliance, Verenigd Koninkrijk) en Brett Mitchell (Avondale University, Australië). In de middag zullen breakoutsessies ingaan op onder andere het gebruik van kunstmatige intelligentie, digitale platforms, geautomatiseerde desinfectie van ruimtes en wat we van elkaar kunnen leren.

Healthcare Cleaning Forum

Omgevingsreiniging en desinfectie spelen een cruciale rol bij het terugdringen van infecties in zorgomgevingen. Het bewustzijn hierover blijft groeien, wat wordt weerspiegeld in het toegenomen aantal wetenschappelijke publicaties en de vele innovatieve technologieën die op de markt komen. Het Healthcare Cleaning Forum is een uniek platform dat alle sectoren van de industrie samenbrengt om de complexe uitdagingen van infectiepreventie aan te pakken en om baanbrekende mogelijkheden en oplossingen binnen deze sector van de industrie onder de aandacht te brengen.

Op de eendaagse conferentie komen de vele factoren aan bod die van invloed zijn op de efficiëntie van schoonmaken. Waaronder procedures, training en opleiding, technologie en materialen. HCF biedt zo inzicht in mogelijke struikelblokken en recente ontwikkelingen die van invloed zijn op infectiepreventie en hygiëne in de gezondheidszorg, van ziekenhuizen tot instellingen voor langdurige zorg. Het doel is dan ook meer bewustwording en samenwerking. Een gezamenlijke aanpak met mogelijkheden voor waardevolle input en feedback zorgt voor levendige discussies en robuuste analyses en effent het pad voor het succes van toekomstige initiatieven.

Programma

 • 09:30 - 09:40: Welkom door Andreas Voss (hoogleraar en leerstoel Medische Microbiologie en Infectiebeheersing, UMCG)
 • 09:40 - 12:00: Ochtendprogramma met inspirerende keynotes:
  • Schone ziekenhuizen: HEH in de schijnwerpers - Didier Pittet (Universiteit van Genève, ziekenhuizen en Faculteit Geneeskunde, voorzitter van Clean Hospitals)
  • Waarom u uw klanten zou moeten helpen bij het beoordelen van hun milieuhygiëneprogramma's en hoe u dat kunt doen (HEHSAF-presentatie) - Alexandra Peters (Wetenschappelijk hoofd van Clean Hospitals, Universiteit van Genève)
  • Duurzaamheid in het hart van schoonmaken - Clare Nash (gediplomeerd verpleegkundige, hoofd van Clinical Products Management Black Country Alliance, Verenigd Koninkrijk)
  • Lessen in implementatie: HEH verbeteren in je eigen ziekenhuis - Brett Mitchell (klinisch onderzoeker op het gebied van infectiepreventie en -bestrijding, Australië)
  • What's new in HEH innovation: special focus on room disinfection - Edmée Bowles (Klinisch microbioloog, hoofd infectiepreventie en -bestrijding, Radboudumc, Nederland)
  • Terug naar de basis - Gedragsverandering en waarom het belangrijk is te onthouden dat we veel kunnen doen met weinig - Martin Kiernan (gasthoogleraar Richard Wells Research Centre, University of West London, Verenigd Koninkrijk)
 • 12:00 – 12:30: Sprekerspanel en afsluiting van het ochtendprogramma. Interactieve vraag- en antwoordsessie. Deelnemers kunnen deelnemen aan een live gemodereerde sessie via SLIDO en hun vragen direct beantwoord krijgen. Voorzitter: Didier Pittet
 • 13:30 - 16:00: Middagprogramma met verschillende breakout sessies om uit te kiezen:
  • Track 1: Hoe kan kunstmatige intelligentie een revolutie teweegbrengen in de schoonmaak van de gezondheidszorg?
  • Voorzitter: Paul Harleman (Global Application Manager Vileda)
  • Spreker: Christoph Zimmerman (Certified AI-trainer met een achtergrond in professionele schoonmaak)
  • Track 2: Inzichten in schoonmaken in de gezondheidszorg - Ervaringen van 1.000 schoonmakers in de gezondheidszorg die een digitaal schoonmaakplatform gebruiken
  • Spreker: Bill Bassett (Group Director van de Interclean Group en iClean Technology).
  • Track 3: Rondleiding bij Interclean. Het Healthcare Cleaning Forum is gekoppeld aan Interclean; 's werelds grootste vakbeurs voor schoonmaak- en hygiëne professionals. De rondleiding biedt een thematisch overzicht van innovaties in reinigingstechnologieën voor de gezondheidszorg. De rondleiding wordt georganiseerd en begeleid door deskundige professionals van de NVZ (Nederlandse Vereniging voor Zepen, Detergenten en Onderhoudsproducten).
  • Track 4: Lezing en rondetafelgesprek met internationale IPC-experts. Voorzitter: Professor Didier Pittet. Panelleden: Internationale IPC experts waaronder: Pierre Parneix (Frankrijk), Brett Mitchell (Australië), Clare Nash (VK), Alexandra Peters (Zwitserland). Met inleidende lezing (10 minuten) door professor Didier Pittet.
  • Track 5: (wetenschappelijke) inzichten en ervaringen met geautomatiseerde ruimtedesinfectie. In samenwerking met VHIG (de Nederlandse beroepsvereniging voor infectiepreventie). Voorzitter: Martin Kiernan. In deze track delen Mariette Lokate (UMCG), Els Rooijakkers (Groene Hart Ziekenhuis) en Edmée Bowles (RadboudUMC) hun inzichten over het gebruik van geautomatiseerde kamer desinfectie gevolgd door Questions & Answers
  • Track 6: Rondleiding bij Interclean. Het Healthcare Cleaning Forum is gekoppeld aan Interclean, 's werelds grootste vakbeurs voor schoonmaak- en hygiëneprofessionals. De rondleiding biedt een thematisch overzicht van innovaties in reinigingstechnologieën voor de gezondheidszorg. De rondleiding wordt georganiseerd en begeleid door deskundige professionals van de NVZ (Nederlandse Vereniging voor Zepen, Detergenten en Onderhoudsproducten)