Programma Interclean Amsterdam 2024 bekend  

Programma Interclean Amsterdam 2024 bekend  

De Interclean in Amsterdam komt alsmaar dichterbij. Van 14 tot en met 17 mei vindt de internationale schoonmaakbeurs plaats in de Amsterdamse RAI. De organisatie maakte onlangs een groot deel van het programma bekend. Zo neemt voormalig voetbalscheidsrechter Björn Kuipers de mensen mee over de velden en wordt het thema duurzaamheid veelvuldig besproken.

Leer van experts van over de hele wereld en laat je inspireren tijdens theatersessies op de vier podia van de Interclean. Daarnaast zijn er doorlopend live demonstraties in de openluchtdemoruimte, de robotarena, het healthcare Cleaning Forum en meer.  

Duurzaamheid in de spotlight 

Een terugkerend thema binnen de Intercleanshow is duurzaamheid. Verschillende programma’s zijn gericht op het verduurzamen van de sector. Een voorbeeld is de bijeenkomst ‘Climate: from CO2 reduction to positive impact selecting and using the right cleaning programs’ van het bedrijf Ecolab. Ecolab presenteert hier hun programma’s en diensten die helpen bij het verminderen van de CO2-uitstoot en het verbeteren van de broeikasgasreductie voor organisaties en overheden.  

Ook bij ‘Are you ready for the EU Green Deal impact?’ staat duurzaamheid centraal. Tijdens dit programma vertelt Reneé Remijnse van Essity Hygiene & Health AB hoe er waarde gecreëerd wordt vanuit een duurzaam bedrijfsmodel en hoe ondernemers zich kunnen voorbereiden op de komende EU Green Deal en CSRD-rapportages.  

Vrouwelijke leiders

Female Leaders in Cleaning faciliteert evenementen om vrouwen en organisaties te empoweren die een passie delen voor het bevorderen van een cultuur van diversiteit en inclusie. Op woensdag 15 mei organiseert het bedrijf een bijeenkomst van succesvolle vrouwelijke leiders uit verschillende sectoren. Zij delen hun inzichten en ervaringen over het leiderschap en hoe de organisatie vrouwelijke werknemers op hun respectievelijke werkplekken hebben versterkt. De bijeenkomst wordt niet alleen in het Engels gehouden, maar ook in het Nederlands.  

Digitalisering en datagericht werken  

Een ander thema dat regelmatig voorbijkomt op de Interclean, is digitalisering en datagericht werken. Hanna Bartnicka, Hygiëne Advisor bij Tork, presenteert een digitale oplossing om te laten zien hoe hygiëne en efficiëntie van personeel ondersteunt kan worden. De lezing gaat over het ontdekken van data gestuurd schoonmaken en de bedrijfsvoering van schoonmaak- en facilitair managers in zorgomgevingen.  

Essity richt zich tevens op het datagericht werken. Nieuw onderzoek toont namelijk aan dat werknemers netheid een van de belangrijkste aspecten vinden voor een fijne werkplekervaring. Samen met Essity kunnen bezoekers leren hoe het gebruik van gegevens kan helpen bij het optimaliseren van schoonmaakactiviteiten en het voorblijven van krachten om grote tevredenheid op de werkplek te creëren.  

Langs de velden met Björn Kuipers 

Op vrijdag 17 mei spreekt voormalig voetbalscheidsrechter én ondernemer Björn Kuipers over diverse thema’s binnen de voetbalwereld. Kuipers neemt bezoekers mee langs de velden door bezoekers te informeren over communicatie, presteren onder druk, het omgaan met tegenslagen en het leiden van een team. Hij legt hierbij de connectie tussen topsport en ondernemen. Kuipers haalt zijn voorbeelden uit de praktijk en na de lunch is er ruimte ook om vragen te stellen aan de voormalig voetbalscheidsrechter.