Luistertip: nieuwe aflevering podcast EW over duurzaamheid

Luistertip: nieuwe aflevering podcast EW over duurzaamheid
Foto: EW

Wat bij De Forensische Zorgspecialisten klein begon als een uitnodiging van de Gemeente Utrecht voor een kenniscommunity over duurzaamheid, groeide uit tot het behalen van de gouden status van de Milieuthermometer Zorg en de ondertekening van de Green Deal 3.0. Marian Wiarda, Manager Service Centrum van de Forensische Zorgspecialisten, begeleidde dit gehele traject en is nog steeds dagelijks bezig met duurzaamheid. In de laatste aflevering van de podcast 'Achter de schermen bij' gaat ze dieper in op het proces en deelt ze haar ervaringen.

De certificering van de Milieuthermometer en de ondersteuning van de Gemeente Utrecht en de Provincie Utrecht hebben Wiarda geholpen om de duurzaamheidsdoelen van de zorginstelling te bereiken. Ze bespreekt dan ook ze de uitdagingen die ze ziet om met De Forensische Zorgspecialisten in 2050 Paris proof te zijn. Een ding is voor haar zeker: het succes van het behalen van je duurzaamheidsdoelen hangt af van de positie die duurzaamheid in de strategie van een organisatie inneemt. Wiarda: “Als je duurzaamheid bij mensen neerlegt die mogen handelen, kun je grote stappen maken.”

Podcast over duurzaamheid

Samen dragen we de verantwoordelijkheid voor een betere wereld voor morgen, vindt EW. Maar hoe je dat precies doet, daar is het laatste woord nog niet over gezegd. Er zijn immers tal van manieren om te verduurzamen in de breedste zin van hert woord. Altijd fijn dus als je eens een kijkje kunt nemen in andermans keuken. Hoe behalen anderen hun duurzame doelen? Welke kennis, technologieën en financiële middelen zijn er? Dat zijn precies de vragen waar EW-collega's Jeannot Peijen, Business Development Manager, en Kim Smithuis, Innovatiespecialist, op in gaan in de podcastreeks ‘Achter de schermen bij’. Ze gaan in gesprek met opdrachtgevers, leveranciers en andere samenwerkingspartners en vragen hen het hemd van het lijf om jou van zoveel mogelijk tips en trics te voorzien.

Lees meer: