Rising Star Jeady Pigmans: "FM zou niet alleen als kostenpost gezien moeten worden"

Rising Star Jeady Pigmans: "FM zou niet alleen als kostenpost gezien moeten worden"

In deze rubriek komt jong talent aan het woord over carrière, ambities en hun ervaringen tot nu toe. Deze week aandacht voor Jeady Pigmans (22), Facilitair Projectleider bij Coolblue.

Opleiding:

Facility Management aan de Haagse Hogeschool.

Mijn werk bestaat uit:

Als facilitair projectleider ben ik verantwoordelijk voor het begeleiden van verschillende projecten, bijvoorbeeld het verbouwen van winkels of kantoren en projecten over energieverbruik.


"Maar toch vind ik dat face-to-face contact erg belangrijk is"


Wat is voor jou in je werk in de huidige coronatijd de grootste uitdaging?

Gelukkig kan ik het grootste deel mijn werk goed vanuit huis doen, maar toch vind ik dat face-to-face contact erg belangrijk is. Op afstand samenwerken blijft een uitdaging, bijvoorbeeld om te kunnen sparren met collega’s over de juiste aanpak.

Belangrijkste FM-trend?

Dat Facility Management veel toegevoegde waarde kan creëren voor een organisatie en niet alleen gezien zou moeten worden als kostenpost. Daarnaast vind ik circulariteit een belangrijke FM trend, dat zal de komende jaren blijven toenemen.


Hé facilitaire innovator, creatieve geest, verbinder of wereldverbeteraar…

De wereld staat niet stil, dat hebben wij de afgelopen tijd wel geleerd. Alleen de meest innovatieve en moedige professionals zullen vooropgaan in verandering en kansen benutten. Ben jij dé gamechanger?

Facility Matters is dé plek om je te ontwikkelen tot gamechanger. Na 2 succesvolle, fysieke edities kiezen we dit jaar voor een digitaal programma.
Meer informatie >>


Over 5 jaar ben ik…

Waar ik precies over 5 jaar ben zal de tijd leren, maar ik hoop in ieder geval veel ervaring te hebben opgedaan en mooie, diverse projecten te hebben opgeleverd als projectleider.

>> Lees ook: Zo maak je carrière in FM: van alle markten thuis zijn

Grootste verbazing tot nu toe?

Hoe de functie van het kantoor door en na de coronaperiode zal veranderen.

Grootste succes tot nu toe?

Ik mag veel leuke en uiteenlopende projecten begeleiden, maar het meest trots tot nu toe ben ik op het begeleiden van de opening van de Coolblue-winkel in Leiden.


"Circulariteit is een belangrijke FM-trend, die de komende jaren zal blijven toenemen"


Favoriete app of gadget?

Trello. Hierin staan al mijn to do’ s per dag voor verschillende projecten. Dit is erg overzichtelijk en is fijn om mee te werken.

Wie is jouw grootste inspiratiebron en waarom?

Onder andere het boek Becoming van Michelle Obama. Het herinnerde mij eraan dat het belangrijk is om in jezelf te blijven geloven en dat hard werken wordt beloond.

Als je jezelf vergelijkt met wie je was toen je startte met je opleiding, wat is er dan veranderd?

Aan het begin van de opleiding maakte ik kennis met FM en nu na afronding van mijn opleiding maak ik opnieuw kennis met het facilitaire vakgebied. Alleen nu in de praktijk met de kennis die ik al opgedaan heb over FM wat weer andere uitdagingen en leermomenten met zich mee brengt.

Laatst gelezen managementboek?

Op dit moment lees ik Grip van Rick Pastoor. Het boek geeft inzicht in hoe je structuur geeft aan je werkweek en slimmer kan werken.

Lees ook:

- Rising Stars: een overzicht van de eerste helft van 2020
- Tips voor Young FM: 6 manieren om promotie te krijgen
- Alles wat je moet weten over circulair inkopen en huisvesten