Facility Matters (14 april, Rotterdam): dit is het programma

Vrijwel alle sprekers die een sessie/presentatie geven op Facility Matters, het kennis- en inspiratiefestival voor young FM op 14 april a.s zijn bekend.

Net als tijdens de drie eerdere edities wordt Facility Matters, samen met founding partners ArrangeGroup, Heyday Facility Management en Facilicom Group georganiseerd. Ook VFM Facility Experts, CSU en ISS Facility Services hebben zich als partner aan het event verbonden.Tijdens Facility Matters kunnen young FM-professionals weer een afwisselend en leerzaam programma verwachten, dat aan elkaar wordt gepraat door de energieke presentator Sophie Stravens.

Facility Matters staat gepland op 14 april in De Doelen in Rotterdam, op 4 minuten lopen van station Rotterdam CS.

Plenaire sprekers

De plenaire sprekers van Facility Matters zijn:

 • Peter Joosten, over de Supermens;
 • Sierd Nutma, over mentale veerkracht.

Plenaire lezing 1. De Supermens

De Supermens, Mens 2.0, Homo Deus. Met behulp van technologie gaan we de mens steeds verder verbeteren. Wat is de supermens en welke ontwikkelingen zijn er? Denk aan exoskeletten, wearables en geïmplanteerde chips tot aan het experimenteren met biotechnologie (biohacking), het verbinden van de hersenen aan een computer en het aanpassen van ons DNA.

Wat zijn kansen en risico’s? Welke impact heeft dit op ons als mens, bedrijven en de maatschappij? Wat kan dit betekenen voor facility management over 10 jaar? Hoe sta jij hier zelf in? Met anekdotes en veel interactie neemt Peter je mee naar de toekomst van de mens!

Plenaire lezing 2. Mentale Veerkracht, dé gamechanger van deze tijd

Sierd Nutma, ex-commando, ondernemer van extreme expedities en trainer van high performance teams, neemt je mee in de wereld van Mentale Veerkracht. Hij laat zien hoe je Mentale Veerkracht kan ontwikkelen en hoe je overeind blijft als de druk toeneemt. Hoe je goed voor jezelf kan zorgen en een optimale balans creëert zodat je optimaal presteert. Zowel op je werk alsook privé.

Met sprekende voorbeelden vanuit de Special Forces, zijn extreme expedities maar ook zijn persoonlijke verhaal weet hij altijd zijn toehoorders te raken. Zijn presentaties zijn compact, ontzettend interactief en je gaat met praktische tips de deur uit die je dezelfde dag nog kan toepassen in jouw eigen situatie.

Parallelle sessies

In het keuzeprogramma staan onder andere de volgende onderwerpen en sprekers centraal:

 • Duurzaamheid bij gemeente Utrecht, door Vita Jochems (Inkoop- & Contractmanager bij Gemeente Utrecht)
 • JustEatTakeAway groeit razendsnel, wat vraagt dat van FM en vastgoed? Door Robin Hulsbos (Global Facilities en Real Estate directeur bij JustEatTakeAway).
 • Hybride werken en de uitdagingen voor FM (ronde tafel o.l.v. Jaap Kloos (Haagse Hogeschool), m.m.v. Maurice Verwer (directeur FM bij PwC), Ingrid van Rossum (Head of FM bij Nationale Nederlanden), Arrèn van Tienhoven (Arcadis) en Martine Atzema (manager Human FM bij ProRail).
 • Waarom het CBS in m2 investeert (en juist niet inkrimpt!). Door Nadine Wiskamp (Beleidsadviseur FM bij Centraal Bureau voor de Statistiek) en Janneke Zuidhof (partner bij Synergie).
 • Zo ontwerp je een food- en serviceconcept voor de werkomgeving. Door David Kulen (creative director bij enbiun) en Wisse Stenchlak (associate partner bij enbiun).
 • Smart buildings: trends, mogelijkheden en valkuilen. Door Rowan de Bruin (Smart Office Advisor bij Mapiq).
 • Een wendbaar facilitair team met de FIT Challenge? Game on! Door Simone van Gent en Lisa Waasdorp (beide Facilitair verbinder bij CSU).
 • Het dilemma in de facilitaire duurzaamheidstransitie. Heb jij de oplossing? Door Fanny Nagelmaeker (consultant bij VFM) en Coen Neirinckx (young professional bij VFM).
 • Duurzaamheid bij PwC en Accenture: welk verschil kan FM maken? Door Danique Lindner en Cara Coffyn (Sustainability Leads bij ISS Facility Services).
 • Maak kennis met jezelf! Door Sheryl Limburg (Manager Kennis & Advies bij ArrangeGroup) en Felicia Koning (Consultant bij ArrangeGroup).
 • Fail your way Forward. Door Richard van der Put, Mind Elevators.
 • Pitch like a CHAMP. Door Richard van der Put, Mind Elevators.

Escape Room, Pubquiz, Rondleiding back stage

Daarnaast staan er superleuke FM Talks van young FM-professionals op het programma (zoals die van Karola Rutten, ISS Transformation Execution Lead bij ISS (Kopenhagen) en Felicia Koning, Consultant bij ArrangeGroup), komt er een spannende Escape Room met als naam Escape the Waste (o.l.v. een team studenten/docenten van de Haagse Hogeschool), kan je deelnemen aan een unieke backstage-rondleiding (door hospitality Manager Edwin Steketee van De Doelen) en is er – wegens groot succes herhaald! – een gave FM Pubquiz o.l.v. Niels Peters van FMN Young.

Tip! Het programma wordt nog aangevuld. Hou Facto in de gaten voor informatie over de sprekers, de onderwerpen en de locatie!

Voor wie is het kennis- en inspiratiefestival bedoeld?

Facility Matters heeft als doelgroep young professionals met 1 tot 10 jaar werkervaring in FM. Daarnaast zijn afstuderende studenten HBO Facility Management of net afgestudeerden van andere voor het FM-vak relevante opleidingen, zoals de Hotelschool van harte welkom op dit event.

Partner worden?

Wil je bijdragen aan het programma als sponsor of als partner? Neem dan contact op met account manager Kevin Donders via kevindonders@vakmedianet.nl.

Lees ook:

> Zo maak je carrière in FM: van alle markten thuis zijn
> Wat een bak energie! (verslag 2e editie Facility Matters)
> Terugblik Facility Matters: start-up mindset, billen op de pot en ziekenhuis in coronatijd