Facility Matters: test je kennis in de Escape the Waste-escaperoom!

Facility Matters: test je kennis in de Escape the Waste-escaperoom!

Zorgvuldig afval scheiden in organisaties is makkelijker gezegd dan gedaan. Reden? Afval scheiden is een kunde en vraagt om kennis. Alle reden dus om tijdens Facility Matters nader in te gaan op het onderwerp in de spannende 'Escape the waste'-Escape Room.

De meeste mensen vinden het scheiden van afval een saai onderwerp. Maar mensen produceren heel veel afval, meer dan 490 kilo per jaar waarvan 60% gescheiden wordt. Eigenlijk is iedereen zijn eigen afvalcoach.

Toch gaat afval scheiden te vaak mis. Reden? Afval scheiden is een kunde en vraagt om kennis.

Die kennis en kunde wordt op een speelse manier getest tijdens Facility Matters, het kennis- en inspiratiefestival voor Young FM op 14 april 2022, in de unieke ‘Escape the waste’-Escape Room.

Aan de hand van uitdagende opdrachten, puzzels en raadsels ervaar je (samen met anderen) hoe het is om van grondstof tot afval te komen. Maar vooral ook wat er moet gebeuren om de circulaire transitie te maken.

Begeleiders:

 • Thomas Wissingh (Haagse Hogeschool)
 • Svenja Romijn (Haagse Hogeschool)
 • Hannah Hazell (student Industrial & Product Design)
 • Dzintar van der Waart (Dienst Justitiële Inrichtingen)
 • Rachel Kuijlenburg (Haagse Hogeschool)

Facility Matters op 14 april, Rotterdam

Het kennis- en inspiratiefestival Facility Matters heeft als doelgroep young professionals met 1 tot 10 jaar werkervaring in FM. Daarnaast zijn afstuderende studenten HBO Facility Management of net afgestudeerden van andere, voor het FM-vak relevante opleidingen, zoals de Hotelschool van harte welkom op dit event.

Op het programma, met als host de energieke presentator, programmamaker en performer Sophie Stravens, staan dit jaar onder meer:

Lees- en kijktip!

Wat een bak energie! (verslag 2e editie Facility Matters)

Lees- en kijktip!


Kennissessies

 • Duurzaamheid bij gemeente Utrecht, door Sanne van Meegdenburg (Coördinator Inkoop- & Contractmanagement bij Gemeente Utrecht)
 • JustEatTakeAway groeit razendsnel, wat vraagt dat van FM en vastgoed? Door Robin Hulsbos (Global Facilities en Real Estate directeur bij JustEatTakeAway).
 • Hybride werken en de uitdagingen voor FM (ronde tafel o.l.v. Jaap Kloos (Haagse Hogeschool), m.m.v. Maurice Verwer (directeur FM bij PwC) en Ingrid van Rossum (Head of FM bij Nationale Nederlanden en winnaar van de JLL winning Workplace Award 2021)
 • Waarom het CBS in m2 investeert (en juist niet inkrimpt!). Door Nadine Wiskamp (Beleidsadviseur FM bij Centraal Bureau voor de Statistiek) en Janneke Zuidhof (partner bij Synergie).
 • Zo ontwerp je een food- en serviceconcept voor de werkomgeving. Door David Kulen (creative director bij enbiun) en Wissen Stenchlak (associate partner bij enbiun).
 • Smart buildings: trends, mogelijkheden en valkuilen. Door Rowan de Bruin (Smart Office Advisor bij Mapiq).
 • Een wendbaar facilitair team met de FIT Challenge? Game on!Door Simone van Gent en Lisa Waasdorp (beide Facilitair verbinder bij CSU).
 • Het dilemma in de facilitaire duurzaamheidstransitie. Heb jij de oplossing? Door Fanny Nagelmaeker (consultant bij VFM) en Coen Neirinckx (young professional bij VFM).


Netwerken

Natuurlijk is er, onder meer op het inspiratie en ontmoetingsplein, volop gelegenheid om in gesprek te komen met bedrijven (facilitair dienstverleners, adviesbureaus e.d.) en met andere young FM-professionals.

Meer weten over Facility Matters?

>> Bezoek dan de speciale website over Facility Matters.