CWS Cleanrooms neemt cleanroomreinigingsspecialist WERO over

CWS Cleanrooms neemt cleanroomreinigingsspecialist WERO over

CWS Cleanrooms, onderdeel van CWS Group, heeft WERO overgenomen, een Nederlandse specialist op het gebied van cleanroomreiniging en industriële reiniging. WERO was eerder onderdeel van BRECON Group, een bedrijf dat cleanrooms in Nederland bouwt en exploiteert.

“Met deze transactie breidt CWS het internationale portfolio van schoonmaakdiensten in het zeer gespecialiseerde schoonmaaksegment uit”, zegt Markus Schad, Regional Managing Director Cleanrooms & Healthcare bij CWS Cleanrooms. “We zijn er trots op dat we de eerste leverancier van grondige cleanroom services in Europa zijn. Met deze transactie kunnen we ons aanbod in Nederland, België en Luxemburg uitbreiden met schoonmaak- en opleidingsdiensten. We zullen de zakelijke relatie met de BRECON Group onderhouden en onze wederzijdse klanten blijven bedienen. We kijken uit naar onze samenwerking.”

Corporate Finance International begeleidde transactie

De verkoop van WERO werd begeleid door Corporate Finance International (CFI), de financieel adviseur die ook betrokken is bij het jaarlijkse marktonderzoek van Service Management.  CFI en CWS bespraken de mogelijke doelstellingen voor een markttoetreding in Nederland, waarop CFI de besprekingen met BRECON Group startte. Zo kon men de cleanroom cleaning-strategie van CWS voor schoonmaakruimtes introduceren. Dit resulteerde uiteindelijk in een succesvolle transactie die op 31 maart 2021 werd afgerond.

“CFI is een vertrouwde adviseur op het gebied van corporate finance voor de middenmarkt,” zegt Kevin Driesen, partner bij CFI. “We bouwen doorlopend langdurige relaties op en werken samen met ondernemers, private equity-investeerders en managementteams. Die zijn van plan om hun bedrijf te verkopen, kapitaal aan te trekken, te herstructureren of om door overnames uit te bouwen. Een plezierige samenwerking en volledige transparantie is het geheim om dealzekerheid te garanderen, want een fusie of overname blijft immers een gezamenlijke inspanning.”

Gespecialiseerde reiniging

WERO heeft 30 jaar internationale ervaring op het gebied van de gespecialiseerde reiniging van gecontroleerde productie ruimten in bijvoorbeeld de voedingsindustrie, laboratoria, gezondheidszorg, specifieke schoonmaakruimtes in de micro-elektronica, medische hulpmiddelen, farmaceutische en biotech-industrie. WERO biedt totaaloplossingen op het gebied van reiniging, decontaminatie en technische dienstverlening. Een uitgebreid reinigingsprogramma voor schoonmaakruimtes zorgt ervoor dat gecontroleerde productieruimtes voldoen aan de vereiste specificaties. Bovendien zijn ze geoptimaliseerd, waarmee ze voor efficiëntie in de productie zorgen. De schoonmaakdiensten worden geleverd voor alle ISO klasse 3 – ISO klasse 9 gebieden en alle GMP-classificaties.

Van schoonmaak tot brandbeveiliging

CWS Cleanrooms is marktleider op het gebied van grondige cleanroom services in Europa. Het productassortiment van het bedrijf is onderverdeeld in producten en diensten op het gebied van hygiëne, matten, beroepskleding, brandbeveiliging, diensten voor schoonmaakruimtes en gezondheidszorg.

CWS is een merk van CWS International GmbH en dochterondernemingen. De groep heeft momenteel ongeveer 11.000 werknemers in 15 landen. In 2020 behaalde het bedrijf een omzet van 1,242 miljard euro.

Meer weten?