CWS lanceert smartMate om verspilling te verminderen

CWS lanceert smartMate om verspilling te verminderen

CWS lanceert een nieuwe functie in de PureLine productlijn die gebruik maakt van IoT. De IoT-oplossing, genaamd 'smartMate' stelt facilitair managers in staat om sanitaire ruimtes te controleren op inhoud van de dispensers.

Met smartMate worden zeep-, handdoek- en toiletdispensers verbonden met sensoren en software via Internet-of-Thinkgs-technologie. Dit zorgt ervoor dat gegevens, zoals de gebruiksfrequentie en het voorraadniveau worden uitgewisseld met andere apparaten en systemen. Dit biedt de mogelijkheid om op tijd in te grijpen en de dispensers bij te (laten) vullen en te onderhouden. Via het smartMate online dashboard en app kunnen klanten informatie en gegevensanalyses verkrijgen, die helpen om piekmomenten te voorspellen en lege zeepdispensers te voorkomen. Door middel van locatieweergave kunnen de juiste dispensers worden gecontroleerd, dan wel gelokaliseerd worden.

Meerdere standen

Door het verbruik van dispensers te monitoren en de onderhoudsplanning te optimaliseren, kan smartMate ondersteunen bij het verminderen van verspilling. Daarnaast is de uitgifte van de dispensers op zeven mogelijke standen in te stellen. Product Manager bij CWS Hygiene Nederland, Erik Dorrepaal: "Met smartMate voor de PureLine dispensers worden sanitaire ruimtes naar een hoger niveau gebracht. smartMate ondersteunt bij het verminderen van onnodige verspilling en het verduurzamen van sanitaire voorzieningen."

Lees meer over