NESO en Schneidereit gaan samenwerking aan

NESO en Schneidereit gaan samenwerking aan

Opleidingscentrum NESO en full-service leaseaanbieder van professionele wasmachines en drogers Schneidereit Professional slaan de handen ineen. Cursisten kunnen binnenkort *hands on* praktijkervaring opdoen met een industriële wasmachine en condensdroger van Schneidereit Professional die eind januari zijn geplaatst in het opleidingscentrum in Bemmel.

In november 2022 opende opleidingscentrum NESO, Nederlands Eerste Schoonmaak Opleiding, officieel haar deuren in de Gelderse plaats Bemmel. Hier kunnen alle vormen van schoonmaakdienstverlening in praktijksituaties worden onderwezen en geleerd. Alle basisvakopleidingen en bepaalde gespecialiseerde opleidingen kunnen centraal gevolgd worden. Correct gebruik van machines is daarbij een van de speerpunten. Door de samenwerking tussen NESO en Schneidereit wordt dit speerpunt verwezenlijkt.

Waardevolle aanvulling

Bij NESO zijn verschillende ruimtes, zoals ziekenhuiskamers, hotelkamers, zorgappartement, recreatiebungalow, leslokaal en kinderdagverblijf, ingericht waar cursisten hun vaardigheden op gebied van schoonmaak kunnen trainen. Eind januari zijn hier een industriële wasmachine en condensdroger aan toegevoegd. Jeroen Aalbers, initiatiefnemer van NESO, vindt dit een waardevolle aanvulling op het aanbod van NESO: “Ik heb de machines van Schneidereit nu al een aantal jaren voorbij zien komen in een vakmedium. Daarom ben ik erg blij dat Schneidereit Professional deze machines ter beschikking stelt voor de cursisten van NESO. Zo leren ze op een goede manier hoe en op welke temperatuur microvezeldoeken moeten worden gewassen en gedroogd. Daarnaast ben ik erg blij dat onze bezoekers en onze collega trainers de machine kunnen gebruiken en ervaren wat de voordelen zijn.”

Voorbereiding op toekomstige werkzaamheden

Giovanni Tensen, accountmanager Nederland bij Schneidereit, kan dit alleen maar beamen: “Wij zijn blij dat NESO de gelegenheid heeft aangegrepen om samen te werken met een toonaangevende Duitse aanbieder van industriële was- en droogoplossingen. Zo worden de cursisten optimaal voorbereid op hun toekomstige werkzaamheden.”

Kennis opdoen

Cursisten en schoonmaakpersoneel doen met behulp van de wasmachine en condensdroger van Schneidereit Professional basiskennis over het gebruik van industriële was- en droogapparatuur op. Zij leren meer over veelgemaakte fouten als een te hoge of lage dosering van reinigingsmiddelen en chemicaliën, het te zwaar beladen van een wasmachine of het gemengd wassen van verschillende soorten schoonmaaktextiel. De bediening van de machines is intuïtief en eenvoudig, wat ervoor zorgt dat gestandaardiseerde wasprogramma’s altijd zorgen voor een constant en hygiënisch wasresultaat.