Bedrijfswagen en daarmee inkomsten van glazenwasser Pascal in vlammen opgegaan

Bedrijfswagen en daarmee inkomsten van glazenwasser Pascal in vlammen opgegaan

Wat er precies gebeurd is vorige week met de bedrijfswagen van glazenwasser Pascal Zant vorige week is nog niet helemaal duidelijk. Wel duidelijk is dat zijn bedrijfswagen met dure osmose-installatie in de nacht van woensdag op donderdag volledig is afgebrand.

Het vermoeden is brandstichting, maar de politie doet nog onderzoek naar het voorval. Ook de privéauto van zijn echtgenote die ernaast geparkeerd stond heeft de brand niet overleefd. De glazenwasser werd op de noodlottige nacht door een oplettende buurvrouw wakker gebeld. Hij heeft daarop nog geprobeerd zijn bus en de auto te redden, maar daar was geen beginnen aan. Al snel stonden de wagens flink in de brand. Ook de auto van de buurman is zwaar beschadigd.

Osmosesysteem

Zant werkt als zelfstandige glazenwasser, waar hij een jaar of anderhalf geleden mee is begonnen, onder de naam Glazenwasser 050 & de Olle Grieze. Zijn bus was goed te herkennen, aangezien deze naam er trots op prijkte. Om zijn werk zo goed mogelijk uit te voeren, had hij geïnvesteerd in een duur systeem dat hem voorzag van osmosewater. Met de auto is ook dat systeem in vlammen opgegaan.

Gofundme

Zant is wel verzekerd, maar de verzekering vergoedt deze schade niet. Die wordt geraamd op zo’n 15 duizend euro. Tegelijkertijd kan Zant niet werken, aangezien hij zonder auto niets kan beginnen. Daardoor loopt hij ook inkomsten mis. Buurman Dennis Dijk heeft daarom een Gofundme-actie opgezet om geld in te zamelen voor nieuw materiaal, zodat Zant zo snel mogelijk weer aan de slag kan.