Nieuw cleanroom wasserij CWS officieel geopend

Nieuw cleanroom wasserij CWS officieel geopend

Onlangs opende CWS Cleanrooms, een full-service provider en leasing partner voor cleanroom textiel en accessoires, officeel haar nieuwe cleanroom wasserij in Eindhoven. Met deze tweede locatie kan de dienstverlener haar klanten nog beter bedienen.

De cleanroom markt groeit, zo merkte CWS op. En met die groei vanuit de markt, moest ook de wascapaciteit omhoog om te kunnen garanderen dat klanten op tijd de juiste artikelen en maten in huis hebben. Daarbij groeien de vereisten voor textiel dat aan de GMP Annex 1 voldoet ook. Een tweede cleanroom wasserij was dus een logische stap om te zetten.

Officiële opening

De groei van de markt wordt voornamelijk veroorzaakt door een groei in de farmaceutische-, life sciences- en halfgeleiderindustrie in de Benelux. Eindhoven 2, zoals de nieuwe locatie heet, bedient hen trouwens al sinds maart dit jaar. Producten worden er gedecontamineert in een 2-ploegendienst in ISO-klasse 5.

Eind september vond de officiële opening plaats van de ultramoderne faciliteit in het bijzijn van veel klanten van CWS Cleanrooms. Zij werden getrakteerd op een aantal presentaties en uiteraard een uitgebreide rondleiding door de faciliteit. Daar maakten zij kennis met de state-of-the-art en energiezuinige voorzieningen die in de wasserij zijn geïmplementeerd. CWS presenteerde daarbij ook haar eigen dienstenaanbod en innovatieve en duurzame oplossingen.

Belangrijke mijlpijl

Egbert Jan Schulenburg, Regional Manager Operations van Cleanrooms Eindhoven, is enthousiast over de nieuwe wasserij: “In zeer korte tijd hebben we hier een cleanroom wasserij gebouwd met state-of-the-art apparatuur die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Vandaag hebben we dit samen met onze klanten kunnen vieren. Een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf en de locatie Eindhoven.”

Symbool voor de toekomst

Ook de gasten reageerden positief: “We zijn blij voor CWS Cleanrooms. Deze wasserij is een belangrijke aanvulling, ook voor ons als klant.” Een sentiment dat Markus Schad, CEO van CWS Cleanrooms, ondersteunt: “Deze uitbreiding zal onze productiecapaciteit aanzienlijk verhogen, waardoor we beter kunnen voldoen aan de groeiende vraag van onze klanten. Onze nieuwe wasserij is niet zomaar een gebouw; het is een symbool van ons streven naar uitmuntendheid en onze vastberadenheid om vorm te geven aan een gezondere en veiligere toekomst.”

Lees ook: