Suzanne Dortland start bij Facilicom als programmamanager Sociaal Duurzaam 

Suzanne Dortland start bij Facilicom als programmamanager Sociaal Duurzaam 

Suzanne Dortland is onlangs gestart als programmamanager Sociaal Duurzaam bij Facilicom Group. Samen met haar team is Dortland verantwoordelijk voor de vertaling van de strategie op het gebied van sociaal duurzaam naar concrete initiatieven.

Het Schiedamse familiebedrijf definieert de term sociaal duurzaam als het ervoor zorgen dat alle medewerkers overtuigd zijn van een toekomst op de arbeidsmarkt. Daarnaast gaat sociaal duurzaam over respectvol leiderschap, een sociale veilige werkomgeving en goed samenwerkende teams.  

Concrete acties 

Facilicom heeft als missie te werken aan een betere leefomgeving voor iedereen. Voor Dortland ligt hier de taak om dit te vertalen naar concrete acties voor de ongeveer 20.000 werknemers binnen het bedrijf. Bij concrete acties kun je denken aan coaching en begeleiding op het gebied van financiën en gezondheid of ontwikkelingstrainingen.  

Ontwikkeling van medewerkers essentieel  

Binnen een sociaal duurzaam beleid is het essentieel om te investeren in de ontwikkeling van medewerkers. Dortland stelt dat de verantwoordelijkheid als werkgever verder gaat dan alleen de werkvloer. “Sociaal duurzaam betekent voor ons dat we onze professionals begeleiden bij uitdagingen op bijvoorbeeld financieel, vitaal of mentaal vlak, zodat zij zich vitaler voelen en uiteindelijk ook intrinsiek gemotiveerd zijn en meer werkgeluk ervaren. Maar ook als collega’s om wat voor reden dan ook uitvallen, gaan wij ervoor zorgen dat we hen nu en in de toekomst begeleiden bij het vinden van hun plek in de arbeidsmarkt.” 

Duurzaam perspectief 

Dortland geeft daarbij ook aan dat Facilicom Group zich verantwoordelijk voelt voor het bieden van een duurzaam perspectief aan hun medewerkers. Zelfs als medewerkers niet terugkeren binnen Facilicom. Zij zullen deze medewerkers helpen bij het vinden van stages of met het voeren van sollicitatiegesprekken bij andere organisaties.  

Facilicom Sociaal  

Om een duurzaam perspectief te kunnen bieden aan medewerkers, is Facilicom gestart met Facilicom Sociaal. Dit is een initiatief waarbij het team van Facilicom Sociaal collega’s belt om te vragen hoe het met hen gaat. Het doel hiervan is om collega’s te kunnen ondersteunen bij hulpvragen over financiën, life events, sociale veiligheid of werk gerelateerde vragen. Daarnaast stimuleert Facilicom Sociaal leidinggevenden om vaker ontwikkelingsgesprekken te voeren met de medewerkers uit hun teams.   

Heldere visie  

Volgens Wendy Aendekerk, HR-directeur bij Facilicom Group, heeft het bedrijf een heldere visie op dit gebied. Daarbij geeft ze aan vertrouwen te hebben in Dortland en haar team. “Ik heb er alle vertrouwen in dat Suzanne en haar team ervoor zorgen dat onze mensen zich individueel en in teamverband gesteund, gewaardeerd en veilig voelen, zodat ze samen kunnen groeien en ontwikkelen en ze uiteindelijk duurzaam inzetbaar zijn.” 

Lees ook: