Kwaliteitsinspectie beoordeelt schoonmaak Hago Zorg bij zorggroep Ter Weel met 9,6 

Kwaliteitsinspectie beoordeelt schoonmaak Hago Zorg bij zorggroep Ter Weel met 9,6 

Hago Zorg voert met regelmaat kwaliteitsinspecties uit om de kwaliteit van de schoonmaak op een zo hoog mogelijk niveau te brengen en houden. Recentelijk beoordeelde Kaleidon twee woonzorgcentra met een 9,6. Het gaat hierbij om de locaties De Villa van zorggroep Ter Weel en Randhof en Ter Weel Goes.

Zorggroep Ter Weel is een zorggroep in Zeeland voor kwetsbare ouderen die niet meer geheel zelfstandig kunnen wonen. Deze ouderen wonen in of naast een van de woonzorgcentra of komen regelmatig op bezoek. De zorggroep heeft negen woonzorgcentra in de provincie, waarvan er bij twee een inspectie heeft plaatsgevonden. De inspectie beoordeelde de locaties niet alleen op de technische kwaliteit van de schoonmaak, maar ook op de toestand van het gebouw en de staat van de schoonmaak. 

Ontbrekende punten  

“We zijn heel blij met het resultaat” stelt Mariska de Jager, de teamleider van Hago Zorg. Ze geeft aan dat er wel sprake was van een gezonde nieuwsgierigheid naar de ontbrekende 0,4 punten. “Het mooie was, dat de geconstateerde verstoringen redelijk eenvoudig te verhelpen zijn. Zo bleek tijdens de inspectie bijvoorbeeld dat in de sanitaire ruimtes luchtverfrissers worden gebruikt die vervuiling op de wanden veroorzaken. We gaan bekijken of geurpotjes of -strookjes een alternatief zijn.” Tijdens de inspectie is ook gebleken dat de stoelen in de badkamers verouderd en verkleurd zijn. Het advies is daarbij om de stoelen te vervangen.   

Complimenten 

Tijdens de koffiepauze zijn alle medewerkers bedankt. Ze hebben daarnaast kunnen genieten van een heerlijk stukje taart, geeft De Jager aan. “Zij zijn degene die aan de basis van deze super uitkomst staan.” Ook de inspecteur van Kaleidon adviseert: “Houd deze kwaliteit vast, onze complimenten.” 

Lees ook: