Nationaal kampioen glazenwassen legt uit: zo maak je streeploos schoon

Nationaal kampioen glazenwassen legt uit: zo maak je streeploos schoon
©Clean Totaal

De zon die door een vuile ruit naar binnen schijnt, dat zien de meeste mensen liever niet. leuker om de lentebloemen door een blinkend schone ruit te aanschouwen. Maar hoe maak je je raam het beste streeploos schoon? Glazenwasser Sven van der Burgh, winnaar van het NK Glazenwassen 2023, legt het uit.

Giet wat druppels Dreft op een grote spons, vertelt Van der Burgh. "Een ander merk kan ook. Dan je raam flink inzepen en de kozijnen ook meepakken. Maak de natte hoeken droog met een microvezeldoek en ga aan de slag met de wisser."

Wisser maakt of breekt je werk

Het rubbertje in die wisser maakt of breekt het, zegt de glazenwaskampioen. Het moet een goed stuk rubber zijn, niet oud en versleten. Trek de wisser van boven naar beneden, en laat de soepele s-beweging aan de professionals over. "Dat is het. Ga geen rare dingen doen zoals met kranten wrijven of uien in je sop gooien."

Oude bekende

Van den Burgh is geen onbekende in de wereld van de glasbewassing. Hij ging er vorig jaar namelijk niet voor de eerste keer met de winst vandoor bij het NK Glazenwassen. Al voor de derde keer schreef hij de titel op zijn naam. Volgens de jury deed hij het goed op alle vlakken, dus het was duidelijk dat hij de winnaar was. Van den Burgh is er trots op de titel van Nederlands kampioen glazenwassen nogmaals te mogen dragen.

Bron: NU.nl

Lees meer: