Universiteit Utrecht
Soda: wat zit erachter? (Blog Jacques van den Wijngaard)
In een serie artikelen bekijk ik achtergronden rondom een chemisch product of proces. In deze negende blog gaat het om soda.
In een serie artikelen bekijk ik achtergronden rondom een chemisch product of proces. In deze negende blog gaat het om soda.
"Waarom heb je voor facilitaire dienstverlening gekozen?" Het is een vraag die ik vaak stel aan studenten in de eerste weken van de opleiding. Maar waar krijg je echt energie van? In een wereld waarin veel mogelijk is, helpt het als we samen die vraag blijven stellen.
Van alle facilitaire diensten is schoonmaak misschien wel het meest paradoxaal. Iedereen stelt een schone, opgeruimde omgeving op prijs — om in te werken, te verblijven of te worden verzorgd. In sectoren waar hygiëne van levensbelang is, zoals de zorg, voedingsindustrie of farmacie, wordt het belang van schoonmaak dan ook formeel erkend. Daar is 'schoon' een kritische voorwaarde voor veiligheid, gezondheid en continuïteit. Toch wringt het in de praktijk: ondanks de formele erkenning blijft de waardering voor schoonmaakwerk laag, terwijl de kosten voortdurend onder druk staan.
Het festivalseizoen is inmiddels in volle gang! Wat mij opvalt, is de grote diversiteit aan doelgroepen, thema's en activiteiten. Het lijkt wel of ieder festival mensen met passie voor een bepaald thema met elkaar verbindt. Zo ontstaan vaak hechte communities van mensen die elkaar regelmatig ontmoeten en inspireren en betekenisvolle contacten opbouwen. Deze festivalisering zou ik ook in de werkomgeving willen. Jij ook?
In een serie artikelen bekijk ik achtergronden rondom een chemisch product of proces. In deze achtste blog gaat het om zoutzuur.
Arbeidsongeschiktheid is een uitdaging voor zowel werkgevers als werknemers. Het is belangrijk om te weten wat arbeidsongeschiktheid precies inhoudt, welke vragen je mag stellen en hoe je het re-integratieproces effectief begeleidt. Dit artikel geeft praktische inzichten over wat je als werkgever moet doen.
Je loopt een tweedehands autowinkel binnen op zoek naar een mooi occasionnetje. Dan is het voor de verkoper toch wel erg handig als hij weet of je een auto zoekt voor €5.000 of €50.000.
In een serie artikelen bekijk ik achtergronden rondom een chemisch product of proces. In deze zevende blog gaat het om citroenzuur.
Facility management wordt de regisseur van een slimme, adaptieve en mensgerichte werkomgeving. In zijn nieuwste blog deelt Herman Kok zijn inzichten over hoe AI ons werk beïnvloedt en wat daar de effecten van zijn voor FM.
Onlangs was ik voor het eerst aanwezig bij de Workplace Xperience om mezelf te laten inspireren. Door nieuwe inzichten uit de facilitaire branche en veel nieuwe contacten op te doen. De sessie over de cateringmarkt bleef me in het bijzonder bij.