Carel Lurvink en Kleentec verlengen duurzame samenwerking

Carel Lurvink en Kleentec verlengen duurzame samenwerking

Onlangs hebben Carel Lurvink en Kleentec hun samenwerking met vijf jaar verlengd. Ook de komende jaren verzorgen de partijen hygiëne, voedselveiligheid en duurzaamheid bij foodbedrijven door heel Nederland.

Carel Lurvink levert een combinatie van de juiste middelen, materialen én specialistische kennis op het gebied van reiniging en desinfectie in de voedingsindustrie. De kern van de samenwerking is het volledig ontzorgen van Kleentec volgens de nieuwste wet- en regelgeving. Van advies en ondersteuning tot het leveren van milieubewuste schoonmaakmaterialen, desinfectie- en reinigingsmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen op de ruim 120 verschillende locaties. Met een eigen gecertificeerde opslag, transport en chauffeurs voert het bedrijf de wensen en eisen van de medewerkers van Kleentec uit, zodat zij kunnen zorgen voor optimale hygiëne, voedselveiligheid en ergonomische werkomstandigheden.

Duurzaam ondernemen

Carel Lurvink heeft jaren ervaring in duurzaam ondernemen en is klaar voor de ESG-wetgeving. Ook Kleentec vindt het belangrijk om duurzaam en toekomstbestendig samen te werken. Daarom levert de dienstverlener de bestellingen zo groen en economisch mogelijk af, met elektrische bussen en vrachtwagens die op HVO100-diesel rijden en wordt er altijd voor de meest evenwichtige milieuvriendelijke oplossingen gekozen. Verder kijken de partijen samen hoe ze de verspilling van energie, water en chemie in de voedselindustrie kunnen reduceren en kosten kunnen verlagen.

Impact maken

Jan Hoekstra, senior customer solution specialist bij Carel Lurvink is zeer tevreden met deze samenwerking. “Al jarenlang zorgen we samen met Kleentec voor schone en veilige werkomgevingen in de voedingsmiddelensector. We leveren niet alleen de benodigde middelen en materialen, maar bezoeken ook verschillende productielocaties om te meten hoe het is gesteld met de hygiëne, kwaliteit en voedselveiligheid. De gezamenlijk ontwikkelde Foodscan ondersteunt ons hierbij. Op basis van de richtlijnen van ISO14001, ESG, BRC, IFS en FSSC 22000 beoordelen we verschillende aspecten en leveren we een rapport met verbeterpunten op waarmee Kleentec aan de slag kan. Ervaring leert dat de output in een foodbedrijf na het doorvoeren van alle verbeteringen met tientallen procenten kan stijgen, terwijl de recalls teruglopen. De groene samenwerking levert Kleentec en hun klanten dus extra economisch rendement op.”

Lees meer: