SC Johnson demonstreert duurzaamheidsfocus op Interclean

SC Johnson demonstreert duurzaamheidsfocus op Interclean

De producten die organisaties in staat stellen om een duurzamere aanpak te hanteren voor de mensen voor wie ze zorgen, staan dit jaar centraal op stand 12.617 van SC Johnson Professional op de Interclean. De fabrikant laat zien hoe ze organisaties helpen om minder te gebruiken, minder te verspillen en meer te recyclen.

SC Johnson is een fabrikant van producten voor huid- en oppervlaktehygiëne en die laten ze graag zien op de Interclean. Het doel is om organisaties in staat te stellen 'alledaagse dingen beter te doen'. En zo ook een aanzienlijke impact maken op de ondersteuning van hun duurzaamheidsdoelstellingen. De aanpak, die met name gericht is op het gebruik van kunststoffen en chemie om efficiënte en effectieve productoplossingen te creëren, wordt gebruikt om de producten, programma's en processen van SC Johnson Professional voortdurend te verbeteren.

Plant een boom

Bezoekers aan de stand van SC Johnson Professional op de Interclean krijgen ook de kans om deel te nemen aan een Plant een boom-actie via een zogenaamde pledge wall. Ten eerste nodigt SC Johnson bezoekers uit om een Pledge Card in te vullen. Hierop schets je een initiatief dat je in de komende 12 maanden in je organisatie gaat implementeren om minder te gebruiken, minder te verspillen of meer te recyclen. Door de samenwerking van SC Johnson met Conservation International, kan de organisatie voor elke ingevulde Pledge Card een donatie doen die gelijk staat aan het planten van één boom als onderdeel van hun internationale bosherstelprogramma. Ten tweede krijgen bezoekers de gelegenheid om een Pledge-formulier in te vullen. Hierbij nodigen ze een vertegenwoordiger van SC Johnson uit om hun vestiging te bezoeken. Het invullen van dit formulier resulteert in een donatie die gelijk staat aan het planten van tien bomen.

Duurzaamheidsdoelen behalen

Lee Mellor, SC Johnson Professional VP Europem vertelt: “We weten dat duurzaamheid een belangrijk onderwerp is voor organisaties. De dagelijkse dingen beter doen om minder te gebruiken, minder te verspillen en meer te recyclen is een gemakkelijk uitvoerbare manier waarop organisaties kunnen bijdragen aan hun duurzaamheidsdoelstellingen. Onze duurzaamheidsaanpak helpt organisaties om dit te doen. Terwijl we hen ook ondersteunen om een veilige en gezonde omgeving te bieden aan de mensen voor wie ze zorgen. Met onze allesomvattende aanpak, gebaseerd op wetenschap, willen we op Interclean laten zien hoe we een betrouwbare partner kunnen zijn voor onze klanten als het gaat om ondersteuning bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelen.”

SC Johnson op de Interclean

Op hun stand op de Interclean laat de fabrikant verschillende producten zien. Ze nemen hun Foam Technology huidverzorgingslijn mee. Deze lijn omvat zeep voor sanitaire ruimtes, antimicrobiële zepen, industriële handreinigers en ontsmettingsmiddelen die minder product per handwasbeurt en minder waterverbruik tijdens het gebruik bieden. Ook kun je kennis maken met de Proline WAVE zeepdispenser voor sanitaire ruimtes van 1 liter. Gemaakt van 70 procent gerecycled kustplastic afkomstig van een wereldwijd samenwerkingsverband tussen SC Johnson en Plastic Bank. Verder vind je op de stand de Ecover productlijn voor oppervlaktereiniging. Het assortiment maakt gebruik van slimme ingrediënten met biologisch afbreekbare formules, slimme verpakkingen met flessen gemaakt van 100 procent post-consumer gerecycled plastic dat op grote schaal recyclebaar is en wordt geproduceerd in een slimme zero-waste gecertificeerde fabriek.