Pensioenfonds Schoonmaak wint Pensioen Pro Award

Pensioenfonds Schoonmaak wint Pensioen Pro Award

Pensioenfonds Schoonmaak heeft een Pensioen Pro Award gewonnen. Ze kregen de prijs voor hun nieuwe tool Textbuddy. Met de tool kunnen deelnemers aan het fonds gemakkelijk teksten vertalen. Een hulpmiddel dat in de schoonmaakbranche met al haar nationaliteiten zeker geen overbodige luxe is. Pensioen Schoonmaak is het eerste pensioenfonds met een dergelijke tool.

Pensioenfonds Schoonmaak heeft meer dan 400.000 deelnemers met meer dan honderd verschillende nationaliteiten. Er zijn veel mensen die geen Nederlands spreken of lezen en die een ander om hulp moeten vragen om berichten van het fonds te vertalen. Met het nieuwe hulpmiddel kunnen delnemers dit binnenkort zelf doen. Ook kan Textbuddy moeilijke begrippen uitleggen en kun je de tool vragen om een tekst voor te lezen.

Dichterbij deelnemers

De vertaaltool werkt nu nog niet, maar hij is al voor een heel eind klaar. Voor het prototype van de tool heeft Pensioen Schoonmaak nu dus de Pensioen Pro Award gewonnen. Deelnemers aan het fonds hebben al een keer kunnen werken met de tool om te testen of het goed werkt. Ze waren erg blij met het nieuwe hulpmiddel. Ook de jury van de Pensioen Pro Awards vindt het een mooie uitvinding, want het zorgt ervoor dat het pensioenfonds dichterbij de deelnemers komt. 

Lees meer: