Inschrijving voor de CSU Innovatie Award 2023 is geopend

Inschrijving voor de CSU Innovatie Award 2023 is geopend

Heb jij een goed innovatief idee? Doe dan mee aan de zesde editie van de CSU Innovatie Award. De inschrijving is geopend. De innovatieprijs is er voor de meest impactvolle innovatie voor de facilitaire branche. CSU daagt ondernemers, start-ups en studenten uit om hun vernieuwende, duurzame, schone en slimme idee voor de toekomst in te schrijven.

De winnaar van de CSU Innovatie Award 2023 ontvangt een investeringsbudget van € 10.000, een marketing-boost, ondersteuning in de ontwikkeling van de innovatie en toegang tot relevante netwerken. Daarnaast wordt de winnaar professioneel begeleid bij de doorontwikkeling van de innovatie voor toepassing in de facilitaire branche.

De winnaar van 2022 was duurzame blokzeepdispenser LESSEAU. Het winnen van de Innovatie Award heeft ze veel gebracht. "Wij zijn bij veel nieuwe klanten, waaronder klanten van CSU, vloeibare zeep aan het vervangen voor onze LESSEAU blokzeep. Onze missie krijgt steeds meer vorm. Dit jaar gaan wij ook de Europese markt op.”

Jury maakt shortlist

Van alle inzendingen worden de beste tien voorgelegd aan een onafhankelijke vakjury, professionals uit verschillende branches met een groot netwerk en een duidelijke visie op innovatie. De jury maakt een shortlist van zes innovaties die de kans te krijgen hun idee live te pitchen. Daarna is het publiek aan zet om online te stemmen op hun favoriet. Hier volgen drie finalisten uit. De winnaar van 2023 wordt bekendgemaakt in de finale tijdens het CSU Congres op 8 november.

Met de CSU Innovatie Award laten we ons inspireren door creativiteit, verbeeldingskracht en misschien -op het oog- wel heel gekke inzichten van slimme outsiders

Esmëe Ficheroux

Oplossingen liggen net buiten het zichtveld

Juryvoorzitter Esmée Ficheroux zegt over de zoektocht naar innovaties: "Hoe houden we de wereld schoon? Hoe kunnen we het schoonmaakvak verslimmen, zodat het bijdraagt aan vitaliteit van de medewerkers? En vooral; wat komt er nog op ons af waar we nu nog geen weet van hebben of zelf nog niet bedenken hoe het de facilitaire branche uitdaagt of vooruithelpt. Allemaal vragen die ons dagelijks bezighouden en waarvan we weten; de beste oplossingen liggen vaak nét buiten je eigen zichtveld. Daarom hebben we zoveel plezier in het sámen slimmer, scherper en schoner maken. Met de CSU Innovatie Award laten we ons inspireren door creativiteit, verbeeldingskracht en misschien -op het oog- wel heel gekke inzichten van slimme outsiders. En op onze beurt dragen we graag bij aan het uitvoeren van die ideeën en het helpen ontwikkelen van ondernemingslust.”

Inschrijven

Innovaties voor een slimmere, betere, schonere en duurzame toekomst kunnen worden aangemeld via www.csuinnovatieaward.nl. Inschrijven kan tot 7 september 12.00 uur.