Kärcher lanceert zeven warmwater hogedrukreinigers en natuurlijk reinigingsmiddel  

Kärcher lanceert zeven warmwater hogedrukreinigers en natuurlijk reinigingsmiddel  

Laat de grote voorjaarsschoonmaak maar beginnen. Kärcher lanceert namelijk zeven nieuwe warmwater hogedrukreinigers en een nieuw reinigingsmiddel dat voor 99 procent bestaat uit natuurlijke ingrediënten en dus volledig biologisch afbreekbaar is.

Met de komst van zeven nieuwe warmwater hogedrukreinigers herziet Kärcher zijn portfolio in het midden- en superklasse segment. De machines zijn analoog opgebouwd, maar leveren per klasse een aangepaste prestatie. Bij de ontwikkeling van deze nieuwe warmwater hogedrukreinigers ging de focus uit naar de ergonomie en gebruiksgemak. Zo zijn de hogedrukreinigers – afhankelijk van de uitvoering – voorzien van een extra opbergvak of een automatische slanghaspel. Daardoor wordt de voorbereidingstijden tot wel vijftig procent verkort.  

Hogedrukreinigers uit midden- en superklasse  

Kärcher lanceert hogedrukreinigers uit de midden- en superklasse. De middenklasse-modellen hebben een werkdruk van maximaal 210 bar en een wateropbrengst van maximaal 1000 l/u. De modellen binnen de superklasse hebben een maximale druk van 200 bar en een wateropbrengst van maximaal 1300 l/u. Alle hogedrukreinigers zijn modulair gebouwd. Hiervoor werd een platform ontwikkeld van waaruit de meeste varianten sneller worden geproduceerd en gerepareerd. Daarentegen is de brander decennialang nauwelijks veranderd. De brander is het belangrijkste onderdeel van het apparaat en werd ontwikkeld door Alfred Kärcher.  

Gebruiksvriendelijk en ergonomisch  

Een van de meest tijdrovende aspecten bij het gebruik van een hogedrukreiniger is het op- en afrollen van de hogedrukslang. De twintig meter lange hogedrukslang met teflonbekleding waarborgt correct op- en afrollen, ook als dit schuin onder een hoek van maximaal 45 graden plaatsvindt. Ook zorgt de ANTI!Twist-functie ervoor dat de slang niet verdraait en zijn er praktische opbergmogelijkheden mogelijk voor spuitlangs, stroomkabel, sproeiers en gereedschap. De grote wielen, zwenkwielen, een trog en ergonomische handgrepen vergemakkelijken daarbij het manoeuvreren. 

Natuurlijk reinigingsmiddel  

Naast de introductie van de nieuwe warmwater hogedrukreinigers komt Kärcher tegelijkertijd met een nieuw reinigingsmiddel op de markt dat voor 99 procent uit natuurlijke producten bestaat. Het reinigingsmiddel heet PressurePro Natural Active Cleaner, alkaline RM 82N en biedt bescherming tegen corrosie. Het is vrij van microplastics, fosfaat, siliconen en geschikt voor toepassingen binnen de automotive.  

Lees ook: